Öğrencilere Avrupa'nın kapısı açıldı! Alman üniversitesi karşılıksız burs için başvuru alımına başladı!

Öğrencilere Avrupa'nın kapısı açıldı! Alman üniversitesi karşılıksız burs için başvuru alımına başladı!

Anadolu'nun 11 ilinde ağır yıkıma neden olan 6 Şubat depremi, bölgede eğitime de darbe vurdu. Deprem bölgesinden 5 milyon insanın diğer illere göç ettiği tahmin edilirken, üniversite öğrencileri de zorlu bir süreçten geçiyor. Avrupa'da eğitim veren bir köklü üniversite, başvuru yapan depremzede öğrencilere tam burs vereceğini açıkladı. İşte, depremzede üniversite öğrencilerine burs başvuru sayfası...

Almanya'da özel bir üniversite olan Uluslararası Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (International University of the Applied Sciences), Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen 100 öğrenciye tam burs verileceğini duyurdu. Burs, çevrimiçi olarak verilecek eğitim için sağlanacak.

Üniversiteden yapılan açıklamada, depremden etkilenenler için üniversite çalışanları ve öğrencileri arasında başlatılan bağış kampanyası kapsamında 33 bin euro toplandığı kaydedildi.

DEPREMZEDE 100 ÖĞRENCİYE ÜNİVERSİTE BURSU

Açıklamanın devamı şöyle:

"Toplanan bağış, bu korkunç trajediden etkilenen çocuklara ulaştırılacak. Ancak biz daha da fazlasını yapmak istiyoruz. Bu nedenle, online lisans, yüksek lisans programlarına devam etmek isteyen ancak depremden dolayı nedeniyle eğitime başlayamayan herhangi bir üniversiteden Türk ve Suriyeli öğrencilere 100 burs imkanı sunuyoruz. Bu bursun, yaşanan depreme rağmen bursiyerlerin eğitimlerine devam etmelerine yardımcı olacağını umuyoruz."

Burs başvurularına ilişkin detaylı bilgiye www.iu.org/help-for-turkey-and-syria internet adresi üzerinden ulaşılabilir.

burs-veren-alman-universitesi.jpg

ÜNİVERSİTE BURSU BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN