Ekonomist Kara '20 yıldır böyle bir şey görmedim' diyerek paylaştı: Kiralarda ocak ayında...

Ekonomist Kara '20 yıldır böyle bir şey görmedim' diyerek paylaştı: Kiralarda ocak ayında...

Ekonomist Ali Hakan Kara, TÜİK verilerinden derlenen kira fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Kara, 20 yıldır her ay enflasyon verisini takip ettiğini fakat böyle bir şey görmediğini söyleyip "kiralarda ocak ayında gözlenen bir seferlik sıçramaya anlam veremedim" dedi.

Dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sert sözler söyleyerek Millet İttifakı'ndan ayrılması ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Öte yandan dün TÜİK de enflasyon verilerini açıkladı.

Verilerin ülke siyasetinin gölgesinde kalmasına değinen TCMB Eski Başekonomisti Ali Hakan Kara sosyal medya hesabından kira fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.

Kara, paylaşımında kiralarda Ocak ayındaki ani artışa ilişkin "20 yıldır böyle bir şey görmedim" diyerek şu ifadeleri kaydetti:

Bir cuma gecesi tüm ülke siyaset konuşurken kiralarda Ocak ayında (TÜİK'e göre) gözlenen bir seferlik sıçramaya anlam vermeye çalışan ben..

fqurpbfxgaqcefy.png

'BUNA ANLAM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL'

20 senedir her ay enflasyon verisini takip ederim, böyle bir şey görmedim. Kira gibi bu kadar katı dinamikleri olan bir alt kalemde aylık enflasyonun aniden sıçrayıp iki katına çıktıktan sonra sonra ertesi ay eski eğilimine dönmesine anlam vermek mümkün değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN