İmzamızın arkasındayız

İmzamızın arkasındayız

Akşener’in ortaklarına ağır ithamlarla masadan ayrılmasının ardından gözler Millet İttifakı’na çevrildi. Kılıçdaroğlu’nun ‘bütün taşlar yerine oturacak’ mesajı sonrası dört lider de mutabakat vurgusu yaptı. Masada verilen tüm taahhütlerin geçerli olduğu kaydedildi.

‘BEŞLİ MASA’ ZİRVESİ

Akşener’in masadan kalkmasıyla beş partinin genel başkanı, Saadet Partisi’ndeki Millet İttifakı Liderler Buluşması’nda bir araya geldi. Yarın aday ilanı için buluşacak liderler, İYİ Parti’nin kararı sonrası siyasetteki son gelişmeleri ele aldı.

DAVUTOĞLU: Meselemiz Cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değil. Gelecek Partisi attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edecek. Zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ediyorum.

BABACAN: Hiçbir parti, politik duruşunun ve tabanlarının kabul etmeyeceği tutuma zorlanmadı. Ortaya koyduğumuz çalışmaların arkasındayız. Türkiye’yi bu karanlık tablodan çıkartmak ve otoriter anlayıştan kurtarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

KARAMOLLAOĞLU: Toplantımızda sözleştiğimiz gibi 6 Mart pazartesi günü partimizin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Halkımız müsterih olsun. Bizler, milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız. Aynı inanç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

UYSAL: Ülkemize derinden nefes aldıracak ortak çalışmaların ürünü açıklama ve taahhütlerimizin aynı kararlılıkla arkasındayız. Demokrasiyi üretme kararlılığıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın. Birlikte başaracağız.

0503krt01a-tum.jpgMİLLET İTTİFAKI’NDAN KARARLILIK VURGUSU

İYİ Parti lideri Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasının ardından 5 liderden ‘Aynı şekilde devam edeceğiz’ açıklaması geldi. Kılıçdaroğlu’nun videolu mesajından sonra diğer liderlerden de peş peşe açıklamalar geldi. Davutoğlu: Gelecek Partisi bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edecek. dedi. Babacan: İtham edici açıklamalar doğru olmadı. Demokratik yönetim anlayışını hâkim kılmak için ortaya koyduğumuz çalışmaların arkasındayız. Karamolloğlu: Halkımız müsterih olsun. Milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız. Uysal: “Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıp Altılı Masa’dan aytılması siyasetin bir numaralı gündemi haline geldi. Akşener’in masadan kalktığını belirttiği sert ve itham edici açıklamasından sonra CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak” dedi. Parti içindeki yoğun görüşmeleri sonrası Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde ise videolu bir mesaj yayınladı. Videodaki konuşmasında Kılıçdaroğlu “’Erdoğan gitsin ama Erdoğanizim gelsin’ Buda olmaz. Tarihi Sorumlumuz var bizim. İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. Bana gelince, ben bu saatten sonra değişmem. Ben birleştiririm, birleştirmeye de devam edeceğim. Sofra büyümek zorunda, bunu da kimse durduramaz.

KILIÇDAROĞLU: SOFRAMIZ GENİŞLEYECEK

Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin Erdoğan dilinin- yerinin, olmaması gerekirdi. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu. Kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır. Umudum ne için bir araya geldiğimizin farkındalığıyla sakin olmamız, bu sofraya herkesi dahil etmemizdir; Birilerinin kalkması yerine, tüm renklerimizin oturmasını sağlamamızdır. Onun için ne ben, ne de partimdeki yol arkadaşlarım herhangi bir gerginliğe izin vermeyeceğiz, alet olmayacağız. Biz sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Kimseyi geride bırakmayacağız. Türkiye’nin tüm vatandaşları bu sofraya dahil olacak. Halkımız kaygılanmasın. Biz her şekilde Erdoğanı da, Erdoğan’ın propaganda makinesini de yeneriz, yeneceğiz! Emin olun yeneceğiz!”

DAVUTOĞLU: İMZAMIZIN ARKASINDAYIZ

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: “Gelecek Partisi bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurgular, bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim. Milletimiz büyük bir felaketin acısını yaşarken tarihi sorumluluğumuzun bir gereği olarak hiçbir siyasi ikbal düşüncesi içinde olmaksızın yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Gelecek Partisi olarak bizim için Millet İttifakı bir kişinin cumhurbaşkanlığı, bir partinin iktidar ya da partiler grubunun koalisyonu değil, gücünü derin millet vicdanından, iki yüzyıllık siyasi tarih birikiminden ve tecrübesinden alan bir toplumsal barış projesidir. İktidarın kutuplaştırma stratejisine meydan okuyan, milletimize büyük umut kaynağı olan bu toplumsal barış projesinin aynı kararlılıkla devamı ve başarısı her türlü siyasi hesabın üstündedir. Meselemiz tek kişinin iradesinin hakim olduğu ucube sistemin mantığını benimseyerek cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değildir.

BABACAN: MASA’DA DAYATMA YOK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Nezaketi ve hakikati yansıtmayan ve sağduyuya dayanmayan, itham edici açıklamalar doğru olmamıştır. Karşılıklı saygıyı esas alan böyle bir çalışma usulünde tabiati gereği dayatma söz konusu olmayacağı açıktır. Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık tablodan çıkartmak ve otoriter anlayıştan kurtarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir siyasi parti, politik duruşunun ve parti tabanlarının kabul etmeyeceği bir tutuma zorlanmadı. Biz, milletimizin hak ettiği tam demokratik bir yönetim anlayışını hâkim kılmak için ortaya koyduğumuz çalışmaların arkasındayız.

Bu tarihi süreçte, hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık tablodan çıkartmak ve otoriter anlayıştan kurtarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

KARAMOLLAOĞLU: HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Aziz milletimizin problemlerine çözüm olmak adına, yine aziz milletimizin teşviki ve desteği ile çıktığımız bu kutlu yolculuğu bugüne dek büyük bir kararlılıkla sürdürdük. Millet ittifakı olarak, özellikle son bir buçuk yıldır her konuda beraberce çalışıp, ortak akıl ve istişare ile birçok konuda uzlaşıya vardık. Dün gerçekleştirdiğimiz son toplantımızda, genel başkanların her birinin altına imza atmasının ardından kamuoyu ile paylaşılan ortak metnimizden de anlaşılacağı üzere; 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaştık. Halkımız müsterih olsun! Bizler, milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız! Aynı inanç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.”

UYSAL: ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal: “Millet İttifakı olarak geçtiğimiz 18 ayı aşkın sürede yaptığımız, ülkemize derinden nefes aldıracak ortak çalışmaların ürünü açıklama ve taahhütlerimizin bugün de aynı kararlılıkla arkasında olduğumuzu Aziz Milletimize bildiriyoruz. Ülkemizde her bir vatandaşımız için huzuru, refahı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı ve başarmak inancı ile Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha Aziz Türk Milletimize beyan ve taahhüt ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın. Hep birlikte başaracağız! Yeter! Söz Milletindir!” -KARAR

5 LİDERDEN ADAY TOPLANTISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan ayrılmasının ardından biraraya geldi. Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki gerçekleştirilen görüşme öncesi Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı kapıda karşıladı. Millet İttifakı’nın son toplantısında Kılıçdaroğlu, dört liderin de desteğiyle adaylığını ortaya koymuş, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyen Akşener ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı önermişti. Akşener, partisinin GİK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, “Milllet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir” demişti. Gelişmelerin ardından CHP’li büyükşehir başkanları Ankara’ya doğru yola çıkarken İmamoğlu ve Yavaş’tan ise Kılıçdaroğlu’na destek ve birliktelik mesajları gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN