İmamoğlu ve Yavaş, Akşener ile görüşecek: Adayımız Kılıçdaroğlu diyecekler

İmamoğlu ve Yavaş, Akşener ile görüşecek: Adayımız Kılıçdaroğlu diyecekler

İYİ Parti lideri Akşener'in dünkü, 'Aday olarak Yavaş ve İmamoğlu'nu gösterdik' açıklamalarının ardından bugün CHP'den yeni bir açıklama geldi. İmamoğlu ve Yavaş'ın, Akşener ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenilirken, yapılan yazılı açıklamada, "İradelerinin genel başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Kılıçdaroğlu'nu görmek ve ittifakın devamını istediklerini iletecekler" ifadeleri kullanıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da bu bilginin herhangi bir doğruluk payı taşımadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle dün bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşme sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'den çarpıcı açıklamalar geldi. Akşener, Millet İttifakı'ndaki diğer beş parti ile 'cumhurbaşkanı adayı' isminde birleşemediklerini söyledi. Diğer beş partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nda karar kıldıklarını kendilerinin ise onlara gelen anket sonuçları niteliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini verdiklerini duyurdu.

Akşener, aynı zamanda iki büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırıp, "Milletimiz sizi sevdi, bağrına bastı. Bu kritik dönemde millet sizi göreve çağırıyor" seslenişte bulundu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ, AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK

Dünden bu yana ise Millet İttifakı'nı oluşturan partilerde hareketlilik devam ediyor. Bugün toplanan CHP Olağanüstü CHP Olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası CHP'den kritik açıklama geldi.

Yazılı yapılan açıklamada, Mansur Yavaş'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun, Meral Akşener ile görüşeceği belirtilirken, başkanların Akşener'e 'Kılıçdaroğlu'nu aday görmek istediklerini' belirtecekleri dile getirildi.

CHP'den gerçekleştirilen açıklama şu şekilde:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır.

'KILIÇDAROĞLU’NU ADAY GÖRMEK İSTEDİKLERİNİ İLETECEKLER'

İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede 'iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini' iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur."

KÜRŞAD ZORLU'DAN YALANLAMA GELDİ

İYİ PARTİ Sözcüsü Kürşad Zorlu, gerçekleştirdiği konuşmada Meral Akşener ile Mansur Yavaş'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun görüşeceği yönündeki açıklamaları yalanlayarak, "Belediye başkanlarının Sayın Akşener'e bir ziyaret gerçekleştireceği yönündeki bilgi doğru değildir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN