İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan bütçe eleştirisi: Yenmek zorunda olduğunuz yoksulluk ve adaletsizlikti

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan bütçe eleştirisi: Yenmek zorunda olduğunuz yoksulluk ve adaletsizlikti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de bütçe görüşmelerinde iktidarı eleştirdi. Ağıralioğlu, "Sizin vazifeniz muhalefeti yenmek değildi, unuttunuz. Sizin yenmek zorunda olduğunuz fakirlikti, yolsuzluktu, yoksulluk, adaletsizlikti" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, hükümetin hazırladığı 2023 yılı bütçesini eleştirdi.

BİR SEÇİM YENMİŞSİNİZ, ENFLASYONU YENEMEMİŞSİNİZ

"Enflasyonu yüzde 150 olan bir ülkenin devleti zeval bulmak üzeredir" diyen Ağıralioğlu, "Üniversiteleri çökmüş olan bir devlet zeval bulur. Eğitimi ıskalamış bir millet devletini zevalde göreceğini bilir. Diyorsunuz ki ‘Sandıktan çıkıyoruz her seçimde, muhalefeti yeniyoruz her seçimde’. Sizin vazifeniz muhalefeti yenmek değildi, unuttunuz. Sizin yenmek zorunda olduğunuz fakirlikti, yolsuzluktu, yoksulluk, adaletsizlikti. Milletin karşısına çıkıp tutturamadığınız hedeflerin mesuliyetini taşımak yerine sandıktan galip çıkacağız hevesleri ile muhalefeti hizam etmeye çalışıyorsunuz. Bir seçim yenmişsiniz, enflasyonu yenememişsiniz. Bir seçim bir daha yenmişsiniz, faizi yenememişsiniz. Bir seçim bir daha yenmişsiniz, sonra bir daha yenmişsiniz. Eğitim muhtevasızlığını yenememişsiniz. Dar gelirliyi, çocuklarımızı, eğitim, öğretimi, adaleti kurtaramamışsınız" şeklinde konuştu.

“SİZİN YENMEK ZORUNDA OLDUKLARINIZ FAKİRLİKTİ, YOLSUZLUKTU”

Ağıralioğlu şöyle devam etti:

Diyorsunuz ki ‘Sandıktan çıkıyoruz her seçimde, muhalefeti yeniyoruz her seçimde’. Sizin vazifeniz muhalefeti yenmek değildi, unuttunuz. Sizin yenmek zorunda olduğunuz fakirlikti, yolsuzluktu, yoksulluk, adaletsizlikti. Milletin karşısına çıkıp tutturamadığınız hedeflerin mesuliyetini taşımak yerine sandıktan galip çıkacağız hevesleri ile muhalefeti hizam etmeye çalışıyorsunuz. Muhalefeti hizam ettiğiniz zaman memleketin makus tarihi değişmiyor ki. Bir seçim yenmişsiniz, enflasyonu yenememişsiniz. Bir seçim bir daha yenmişsiniz, faizi yenememişsiniz. Bir seçim bir daha yenmişsiniz, sonra bir daha yenmişsiniz. Eğitim muhtevasızlığını yenememişsiniz. Dar gelirliyi, çocuklarımızı, eğitim, öğretimi, adaleti kurtaramamışsınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN