HDP'den bütçe eleştirisi: Ölüm kokusu, karın gurultusu, acı ve keder görüyoruz

HDP'den bütçe eleştirisi: Ölüm kokusu, karın gurultusu, acı ve keder görüyoruz

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Görüşmelerinde söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Bütçe paketinin biraz yanına yaklaştığınızda, kesik bir ölüm kokusu, karın gurultusu, acı ve keder görüyoruz" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, TBMM Genel Kurulu'ndaki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde söz aldı. İktidarın enerji politikalarını eleştiren Kemalbay, maden facialarına dikkat çekti.

KARIN GURULTUSU, ACI VE KEDER GÖRÜYORUZ

Genel Kurul’da söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi üzerine konuştu. Kemalbay, “AKP-MHP bloku istiyor ki 2023 bütçe anlatısı, Alice Harikalar Diyarında gibi olsun. Ama yağma yok, HDP olarak bu kürsüden ‘Kral çıplak’ demeye devam edeceğiz. Bütçe paketinin biraz yanına yaklaştığınızda, kesik bir ölüm kokusu, karın gurultusu, acı ve keder görüyoruz. Bu bütçe, halkın ihtiyaçları için değil, Erdoğan’ın bekası; ekonomik, politik tercihleri için hazırlanmıştır. Savaşa, ranta, yandaşa kaynak ayırma bütçesidir” diye konuştu.

Kemalbay, “20 yılın hikayesinin spotu, bundan sonra olabileceklerinin fragmanı, dün bu Meclis’te yaşandı. Bir milletvekili, AKP’li vekilin saldırısı ile az kalsın yaşamını yitiriyordu. Kürtçe konuşan bir milletvekilinin mikrofonu kapatıldı. Cinsiyetçi küfürler havada uçuştu. HDP’nin değiştirmek istediği, işte bu şiddete dayanan despotik, cinsiyetçi, yasakçı anlayıştır. İklimi de insanı da koruyacak emek, barış, demokrasidir” şeklinde konuştu.

CEZA ALANLARIN ÖNÜNÜ KESTİNİZ

AK Parti’nin enerji politikalarını eleştiren Kemalbay, “42 madencinin katledildiği Amasra maden faciasının neden yaşandığına geliyoruz. Havzada iş sağlığı ve güvenliği politikasını baltalayan, böl-parça-yönet, özelleştirme, redevans sistemi, Amasra’daki katliamın sebeplerinden birisidir. 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma, Türkiye tarihinin en büyük maden katliamı olmuştur. Soma’dan hangi dersleri çıkardınız Sayın Bakan? Hiç. Çünkü sorun, bilmemek değil; sorun, tercih etmemektir. Amasra katliamının ikinci nedeni de burada yatıyor. Bilimin ‘Yüzde 100 önlenebilir’ demesine rağmen Erdoğan, Soma için ‘kader, kaza, fıtrat’ demişti ve ölümleri normalleştirmişti. Siz, Soma’nın yargıçlarını değiştirip ceza alanların önünü kestiniz. Soma’nın avukatları, sevgili Selçuk Kozağaçlı’yı ve Can Atalay’ı tutukladınız. Buradan da üçüncü nedene geliyoruz; cezasızlık politikası” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN