Meclis'te İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk atan AK Partili Zafer Işık'ın cezası belli oldu

Meclis'te İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk atan AK Partili Zafer Işık'ın cezası belli oldu

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın, İYİ Partili Hüseyin Örs'e attığı yumruğun cezası belli oldu. Örs'ün kalbindeki problem nedeniyle yoğun bakımdaki tedavisi devam ederken Işık'a, TBMM İçtüzük gereği fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul'a iki birleşim katılmama cezası verildi. Ayrıca iki milletvekiline de kınama cezası verildiği belirtildi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ve İYİ Partililer arasında çıkan gerginlik arbedeye dönüşmüştü. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs'e yumruk atarak tepki çekmişti.

Kafası açılan İYİ Partili Örs hastaneye kaldırılırken Örs'ün kalbindeki problem nedeniyle yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Siyasi parti liderleri de Örs ve İYİ Parti'ye geçmiş olsun dileklerini iletirken AK Partili Işık hakkında karar verildi.

HAYATİ TEHLİKEYE NEDEN OLAN YUMRUĞUN BEDELİ GENEL KURUL'A İKİ BİRLEŞİM KATILMAMA

Genel Kurul’da çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk atan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’a da İçtüzüğün 163’üncü maddesi uyarınca Meclis’ten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası da oylama sonucu verildi. Işık veya yerine bir başka AKP milletvekili savunma yapmadı.

İKİ MİLLETVEKİLİNE KINAMA CEZASI

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Meclis'e yakışmayan söz ve davranışı nedeniyle kınama cezası verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN