İYİ Parti'den yumruklu saldırıya uğrayan vekil hakkında ilk açıklama

TBMM'deki Bütçe görüşmeleri sırasında yumruklu kavga yaşandı. Tartışmaların yaşandığı Meclis'te oturuma ara verildiği sırada AK Partili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Kafası açılan Örs, hastaneye kaldırıldı, kalbindeki sorun nedeniyle yoğun bakıma alındı. Kalbinde pil olduğu öğrenilen Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastane önünden açıklama yapan İYİ Partili Cesur, "Vekilimizin kalbi elektro şok ile çalıştırıldı" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Görüşmeler sırasında önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı.

Ardından kürsüde konuşan İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz ve AK Parti'li Turan tartıştı. AK Parti ve İYİ Parti sıralarındaki milletvekillerinin de ayağa kalkarak tartışmaya başlaması üzerine gerginlik büyüdü. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, 10 dakika oturuma ara verdi.

Ancak tartışma devam etti. AK Parti milletvekilleri ile İYİ Parti milletvekilleri kürsünün etrafında toplandı. İki partinin milletvekilleri birbirlerine yumruk attı. Yaşanan arbedede yere düşen milletvekilleri oldu. Arbede devam ederken, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Araya diğer milletvekilleri girdi ve Örs, genel kurul salonundan çıkarıldı.

YUMRUKLU SALDIRIYA UĞRAYAN ÖRS YOĞUN BAKIMDA

Yaşanan arbedede İYİ Partili Örs, fenalaştı. Örs'e, ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan İYİ Partili Aylin Cesur yaptı. Örs, daha sonra Meclis revirine götürüldü. Burada kalp ritminin bozuk olduğu gerekçesiyle Hüseyin Örs, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Örs'ün, tedbir amacıyla yoğun bakımda tedaviye alındığı öğrenildi.

'ÖLÜMDEN DÖNDÜ, KAYBEDİYORDUK'

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; hayati tehlikesi bulunan Örs'ün sağlık durumuna ilişkin ilk açıklama İYİ Parti'den geldi. Açıklamada, ''Yapılan müdahaleyle kalp ritmi geri döndürüldü, ölümden döndü, kaybediyorduk'' denildi.

'KARDİYO ŞOK UYGULANDI'

Hastane önünden açıklama yapan İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, şunları söyledi:

"Saldırı sonrası vekilimizin durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben kendisini revire götürdüm. Revirdeki arkadaşlardan kendisine geçen sene pil takıldığı için EKG çekmelerini rica ettik. EKG'si çekildiğinde EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalbin ritminin bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. Doktorlar hazır şekilde bekliyordu. Yapılan müdahale kalbin geri döndürülmesi için kardiyo şok tedavisi uygulandı. Buna olumlu cevap verdi. Hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda müdahalesi devam ediyor."

'TBMM ADINA UTANÇ VERİCİ BİRGÜN'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise şu ifadeleri kullandı:

"TBMM adına hem üzücü hem de bu olaya sebep olanlar için utanç verici birgündür. Demokrasiyi, uzlaşmayı, tartışabilmeyi bir kenara bıraktıklarını biliyorduk ama insanlığı bir tarafa bıraktıklarını insanlarımız bir kez daha görmekte. Video sosyal medyada dolaşımda, hep birlikte izledik. Milletvekilimiz konuşmasını yaparken bir müdahale girişimi oluyor ve ardından milletvekilimiz Hüseyin bey olayı yatıştırmak adına davranırken o sırada AK Partili bir milletvekili parmağında da bir yüzükle milletvekilimize saldırıyor. Çok ağır bir, hayati tehlikesi olan bir durum. Bu düpedüz milletin cellatlığına soyunmaktır. Biz asla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz.

'İKTİDAR ÇARESİZLİKLE SALDIRIYOR'

İYİ Parti olarak yapıcı muhalefet anlayışımızla her konuda sorumlu muhalefet anlayışıyla hareket ediyoruz. Ama öyle anlaşılıyor ki mevcut siyasi iktidar çaresizliğin, yaklaşan seçimlerin verdiği buhranla acımasız şekilde saldırı yöntemini tercih ediyor. Biz bu fotoğrafı milletimizin takdirlerine sunuyoruz. Bu gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.

Bu bütçe görüşmeleri sırasında gerçekleşiyor. Bütçe nedir? Milletimizin geleceğini ilgilendiren hayati bir konu. Türkiyemizin nereye doğru gittiğini gösteren bir işaretti. Çok üzüntülüyüz ama biz sorumluluğumuzu TBMM'de yerine getirmeye devam edeceğiz."

2001'DEKİ ÖLÜMLÜ KAVGA AKILLARA GELDİ

TBMM'de 31 Ocak 2001 tarihinde yaşanan kavgada, MHP Milletvekili Cahit Tekelioğlu'nun attığı yumrukla kalp krizi geçiren DYP Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu yaşamını yitirmişti.

Tekelioğlu, 2 yıl 9 ay 10 gün hapis ve 201 bin TL tazminat cezasına çarptırıldı.

Verilen ceza, 'kastı aşan müessir fille adam öldürme' suçundan infaz edildi. Yargıtay da bu cezayı onadı ve Tekelioğlu 13 ay boyunca hapis yattı.

Ödemesi gereken tazminatı karşılayamadığından dolayı gecikmeyle birlikte 556 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

cahit-tekelioglunun-attigi-yumrukla-kalp-krizi-geciren-dyp-milletvekili-fevzi-sihanlioglu.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN