İYİ Partili Mehmet Aslan'a 'Amedspor' tepkisi: Sahadaki şiddeti savunmaya çalıştı

İYİ Partili Mehmet Aslan'a 'Amedspor' tepkisi: Sahadaki şiddeti savunmaya çalıştı

İYİ Partili Mehmet Aslan'ın, Amedsporlu oyuncuların saldırıya uğradığı maçta Bursaspor tribünlerde açılan provokatif pankartlar için yaptığı "Apo’nun resmi açılınca demokrasi oluyor ama değil mi?" yorumu gündem oldu. Aslan, sahadaki şiddeti bu şekilde savunmaya çalıştığı için sert tepkiyle karşılaştı.

Bursaspor ile Amedspor'un bugünkü karşılaşması öncesi sahaya çıkan Amedspor oyuncuları saldırıya uğrarken, sahaya atılan yabancı cisimlerin isabet ettiği kaleci Cantuğ Temel yaralandı. Diğer yandan Bursaspor tribünlerinde de ‘Yeşil’ lakaplı Mahmut Yıldırım, JİTEM'in kilit isimlerinden ‘Pala’ lakaplı Cem Ersever ile faili meçhul ölümlerin sembolü Beyaz Toros afişleri açıldı. Ortalık savaş alanına dönmüşken, maçın hala devam ediyor olmasına ise tepkiler sürüyor.

Sosyal medyada #Amedsporyalnızdeğildir etiketi gündeme girip, saldırıya uğrayan takıma destek yağarken, İYİ Parti STK Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan'ın paylaşımı tepkilerin odağı oldu. Aslan, tribünlerde açılan provokatif pankartlar için "Apo’nun resmi açılınca demokrasi oluyor ama değil mi?" yorumunda bulundu.

Bunun üzerine yüzlerce kullanıcı, Aslan'a tepki gösterdi. Eleştirilerin ortak noktası, provokatif hamleleri herhangi bir şekilde savunmaya çalışmanın ne denli yanlış olduğuydu.

'BİLE İSTEYE ONAY VERİYORSUNUZ ŞİDDETE'

Aslan'a gelen bazı tepkiler şu şekilde:

- Hayır. O da olmuyor, bu da... Aynı anda iki yanlışa da yanlış denilebilir. Bir yanlışı diğeri ile savunmak doğru değildir.

- Yazık, nasıl bir karşılaştırma bu. Bile isteye onay veriyorsunuz sahadaki şiddete. Hiç mi vicdanınız yok! O sahada Amedspor'lu bir oyuncu zarar görse mutlu olacakmış gibisiniz. Bu kadar mı insanî değerlerinizi kaybettiniz. Siyasetiniz düşmanlık üzerine kurulu, yazık size.

- İkisinin de adice bi görüntü olduğuna karar verebildiğiniz gün her şey çok başka olacak. Ama nerdee!

'DEMOKRATLIK DEĞİL SU KATILMAMIŞ IRKÇILIK'

- Hayır, olmuyor. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar veren her şey zararlıdır. Bu günlerde en çok bunlardan kaçınmalıyız.

- Apo’nun resminin açılmasını savunan kim? Aynı anda ikisinin de açılmasını eleştirmek gibi bir seçenek var mesela. İkisi de yanlış. İktidarın dahi kabullenmeyip, soruşturma başlattığı bir nefret söylemini savunmak demokratlık değil, olsa olsa su katılmamış bir ırkçılık olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN