Profesyonel provokasyon! Amedspor oyuncularına sahada saldırı

Bursaspor ile Amedspor'un bugünkü maçı öncesi, iki tarafın taraftarları birbirine girerken, sahaya çıkan Amedspor oyuncuları saldırıya uğradı. Kaleci Cantuğ Temel'in yaralandığı, dehşete düşüren saldırı anları kameralara yansıdı. Maça hiçbir şekilde ara verilmezken, tribünlerinde ‘Yeşil’ lakaplı Mahmut Yıldırım, JİTEM'in kilit isimlerinden ‘Pala’ lakaplı Cem Ersever ile faili meçhul ölümlerin sembolü Beyaz Toros afişleri açıldı. Amedspor maç sonunda da saldırıya uğradıklarını açıkladı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında Bursaspor ile Amedspor'un bugün 14.00'te başlayan karşılaşma öncesi, Amedspor'un sosyal medya hesabından maç öncesinde sahada ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı.

Ardından yapılan paylaşımda da "Bursaspor maçı için sahaya çıkan takımımıza saldırı gerçekleşti" ifadeleri kullanıldı.

Ardından Bursaspor'un tribünlerinde ‘Yeşil’ lakaplı Mahmut Yıldırım, JİTEM'in kilit isimlerinden ‘Pala’ lakaplı Cem Ersever ile faili meçhul ölümlerin sembolü Beyaz Toros afişleri açıldı.

1-008.jpg

KALECİ YARALANDI

Maçın ilk beş dakikası, tribünlerden sahaya pet şişe ve yanıcı madde fırlatılmasıyla geçti. Maç başlangıcında ve ilerleyen dakikalarda Amedspor kalecisi Cantuğ Temel’in başına iki kez sert cisim isabet etti. Sahaya bıçak ve mermi de atıldığı görüntülendi. Sağlık ekibi sahaya girdi. Ekiplerin müdahalesinin ardından Temel, oynamaya devam etti. Hakem bunlara karşın maça ara vermezken, taraftarların saldırısı sürüyor.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu, maçta yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Baro, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarının işlendiğini belirtti.

1-009.jpg

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu, Bursaspor ile Amedspor maçında ‘Yeşil’ lakaplı Mahmut Yıldırım, JİTEM'in kilit isimlerinden ‘Pala’ lakaplı Cem Ersever ile faili meçhul ölümlerin sembolü Beyaz Toros afişleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurarak, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" dedi.

1-010.jpg

AMEDSPOR MAÇ SONUNDA SALDIRIYA UĞRADIKLARINI AÇIKLADI

Bursaspor'un 2-1'lik skorla kazandığı maçın ardından Amedspor’dan yeni bir açıklama daha yapıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, maç sonunda soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, kulüp personelleri ve emniyet görevlileri tarafından, oyuncularına yönelik saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Amedspor’dan yapılan açıklama şöyle:

"Maç sonunda soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, kulüp personelleri ve emniyet görevlileri tarafından futbolcularımıza fiziki saldırı gerçekleşti. Saldırı anlarından kayıt alınabilen görüntüler."

fqdckc0wwaaenu5-copy.jpg

fqdckprwyaakwrt-copy.jpg

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Bursaspor-Amedspor maçında açılan pankartlara ilişkin yaptığı açıklamada "Bu görseller hiçbir futbol kulübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez. Provokatif girişimlere müsaade edilmeyecek. Soruşturma başlatıldı" dedi.

AMEDSPOR BAŞKANI: SAHADA KORKUSUZCA MÜCADELE EDEN...

Maçın ardından bir açıklama yayımlayan Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, TFF Başkanının telefonunu kapattığı açıkladı. Takımının sahada korkusuzca mücadele etmesini tebrik eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Dünden beri yaşanan bütün barbarlığa, saldırılara, müdahalesizliğe TFF Başkanının telefonunu kapatmasına, hakemin maçı tatil etmesi için birinin ölmesini beklemesine rağmen sahada korkusuzca mücadele eden aslanlarımızı hocalarımızı ve yöneticilerimizi tebrik ederim."

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN AMEDSPORLU FUTBOLCULARA SALDIRIYA SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, hakaret ve görevi kötüye kullanma cürümlerinin işlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile 7 kişinin gözaltına alındığını ve 3 kamu görevlisinin görevlerinden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilik tarafından bu akşam yapılan yazılı açıklama şöyle:

“05.03.2023 tarihinde saat 14:00'de ilimizde oynanan TFF 2. Lig Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili olarak; İlimizde icra edilen tüm sportif faaliyetlerde alınacak tedbirler etkinliğin yoğunluğu ve izleyici kapasitesi ile orantılı olarak müsabaka öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanmakta ve uygulanmaktadır.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bugünkü maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar 7 kişi gözaltına alınmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Dün gece de Bursa'da oynanacak Bursaspor-Amedspor maçı öncesi onlarca kişi Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde havai fişekler eşliğinde "ne mutlu Türküm diyene" sloganları atmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN