İYİ Partili Türkkan: Bahçeli'nin görevlendirmesiyle Haziran 2013'de hükümeti istifaya davet ettik

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gezi Parkı Davası'nda verilen mahkumiyet kararlarına MHP lideri Bahçeli'nin tutumunu hatırlatan paylaşımlarda bulunarak tepki gösterdi. Türkkan, "Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile 1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve Hükümeti istifaya davet ettik. Sayın Akşener’i karalamaya kalkanlara Gezi’den kalan bu anımı sizlerle paylaşmak istedim" dedi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gezi Davası’ndan çıkan Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve yedi sanığa 18 yıl hapis cezası kararlarına o dönemde mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ve Devlet Bahçeli'nin tutumunu hatırlatarak tepki gösterdi.

İYİ Partili Türkkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "görevlendirmesi ile" 1 Haziran 2013 tarihinde bugünün TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın da dahil olduğu bir grup MHP'li ile Gezi Parkı'na giderek hükümeti istifaya davet ettiklerini hatırlattı.

"GEZİ İLE İLGİLİ ANLATACAKLARIM VAR"

Türkkan paylaşımlarında şunları söyledi:

''Gezi ile ilgili çok şey konuşuldu Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet cezası almasından sonra.. Benim de anlatacaklarım var. Önemli bazı anekdotlar paylaşacağım bu akşam.

Gezi Parkında ağaçların kesilmesine karşı gelen gençlerin protestoları başladığında, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’e rastladım muhalefet kulisinde. 'Bu gençlerin bu öfkelerini dindirmek gerek, yoksa protestoların büyüyeceğini görüyorum' dedim. 'Bunun da yolu belli ve çok kolay; gidecek Taksim'e Başbakan Erdoğan, gençlerin kurduğu çadırlardan birine oturup onlarla çay içecek ve bu ağaçlar kesilmeyecek, deyip onları kucaklayacak' dedim.

MUAMMER GÜLER: BUNU BAŞBAKAN'A SÖYLEMEK KOLAY DEĞİL

Muammer Güler; 'doğru diyorsun ama Başbakan gitmez, söylemek de kolay değil' diye cevap verdi. 'O zaman bu sıkıntı büyür ve başta PKK bunu kullanır' diye de uyardım.

"BAHÇELİ, BERKİN’İN ARDINDAN, ÜZÜNTÜLERİNİ BELİRTEN VE BU CİNAYETİ KINAYAN TWİT MESAJI YAYINLADI"

MHP lideri Bahçeli'nin o dönem polisin attığı gaz fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan için "üzüntülerini belirten ve bu cinayeti kınayan mesaj yayınladığını" anımsatan Türkkan şöyle devam etti:

Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile, şimdi TBMM Bşk Vek. olan Celal Adan, Genel Bşk Yard Atilla Kaya, İstanbul Mv Ali Torlak ve ben 1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve Hükümeti istifaya davet ettik. Şimdi zamanın ruhuna uygun konuşanlara, Sayın Akşener’i karalamaya kalkanlara Gezi’den kalan bu anımı sizlerle paylaşmak istedim.''

BAHÇELİ: BERKİN HEPİMİZİN KAYBIDIR

MHP lideri Bahçeli o dönem Berkin Elvan için yaptığı paylaşımlarda '''Berkin hepimizin kaybıdır, hepimizin hüznüdür, herkesin ortak acısıdır. 15 yaşında kaybettiğimiz evladımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailesine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Berkin Elvan’a hakaret seansları düzenleyip kutuplaşmayı azdıranlar, kaybolan masum canların bedelini ödemelidir" ifadelerini kullanmıştı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN