İYİ Partili Zorlu'dan bakanlığa 'İliç' tepkisi: 9 insanımızın göçük altında kaldığı bu olayda herkes suçsuz!

İYİ Partili Zorlu'dan bakanlığa 'İliç' tepkisi: 9 insanımızın göçük altında kaldığı bu olayda herkes suçsuz!

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden faciasına ilişkin verdiği soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın verdiği "Şu ana kadar yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır" yanıtına tepki gösterdi.

Yabancı ortaklı Anagold firması tarafından işletilen İliç’teki Çöpler altın madeninde yaşanan toprak kayması sonucu 9 maden işçici hayatını kaybetmişti. İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden faciasına ilişkin verdiği soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın verdiği, "Şubat ayında meydana gelen kayma sonrasında ilgili kurum/ kuruluşlar tarafından yeraltı sularından ve yüzeyden düzenli olarak numuneler alınarak kontroller gerçekleştirilmekte olup, gerçekleştirilen bu kontrollerin sonuçları da kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Şu ana kadar yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır" yanıta tepki gösterdi.

Zorlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Durumun özeti şu; 9 insanımızın göçük altında kaldığı bu olayda herkes suçsuz ve daha önce de olduğu gibi herkes elini yıkayıp çıkacak” sözleriyle dile getirdi.

İliç’teki maden faciasıyla ilgili bilirkişi raporunda; havanın, suyun ve toprağın kirletildiği, şirketin kayan liç yığını sahasında hiçbir şekilde önlem almadığı bilgisi yer almış, Anagold ‘asli kusurlu’ bulunurken, şirketin Türkiye’deki en yetkili ismi Anagold Ülke Müdürü Cengiz Yalçın Demirci’nin olayda hiçbir sorumluluğu olmadığına karar verilmişti.

Öte yandan, Sözcü'nün iddiasına göre düzenlemeye geçici bir madde konularak İliç kazası dahil edilmediğinden bu madende hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına 1 milyon TL yerine 150 bin TL tazminat ödenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN