İzmir'de Omicron kabusu! Vaka sayısı Mart 2020'nin 10 katı

İzmir'de Omicron kabusu! Vaka sayısı Mart 2020'nin 10 katı

Tüm dünyada ışık hızıyla yayılan koronavirüsün Omicron varyantıyla beraber vaka sayıları da tırmanışa geçti. Türkiye'de son 24 saatte 66 bini aşkın kişinin testi pozitif çıktı. İl il durum kötüye giderken İzmir'de de uzun süredir stabil seyreden vaka sayısı rekor seviyeye yükseldi. "Bütün dünya yılbaşı golü yedi" diyen Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, kentin 5. piki yaşadığını ve Mart 2020'nin 10 katı vaka sayısına ulaştığını söyledi.

Koronavirüsün (Kovid-19) Omicron mutasyonuyla birlikte koronavirüste alarm seviyesi yükseldi. Türkiye'de uzun süre sonra vaka sayısı 66 binin üzerine çıktı. Yeni mutasyonun etkisi il il hissedilmeye başlanırken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, İzmir'deki vaka sayısındaki yükselişe dikkat çekti.

'MART 2020 DÖNEMİNDEKİ VAKALARIN 10 KATI'

Şu anki vaka sayılarının 2020 yılı mart ayındaki vaka sayılarının 10 katı olduğunu belirten Prof. Dr. Sipahi, "İzmir'e baktığımızda şu anda beşinci pikini yaşadığını görüyoruz. Uzun süredir stabil seyreden durum şimdi yukarıya doğru seyretmeye başladı. Yılbaşı dolayısıyla böyle bir manzara bekliyorduk. Beş pik arasındaki en yüksek rakamlarımızın tekrarını yaşıyoruz. Bu dönemde ilk kapanmaların yaşandığı Mart 2020 dönemindeki vakaların 10 katını görüyoruz. En yüksek rakamların tekrarını yakaladık" ifadelerini kullandı.

izzzzzzz.jpg
Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi

'OMICRON DOMİNANT VARYANT HALİNE GELİYOR'

Omicron vakalarının tüm dünyada ve Türkiye'de giderek arttığını ifade eden Prof. Dr. Sipahi, sözlerine şöyle devam etti:

"Omicron giriş yaptığı bütün ülkelerde giderek dominant varyant haline geliyor. Kovid-19 vakaları Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gönderiliyor. Bunların Omicron olup olmadığı araştırılıyor. Şu anda Omicron vakaları ortalama yüzde 40 civarında seyrediyor. Zaman içerisinde artması bekleniyor. Omicron ile ilgili daha fazla söz sahibi olabilmek için aşı olanların ne kadarının yakalandığı, hastalığı nasıl atlattığıyla ilgili daha fazla istatiksel veriye sahip olmamız gerekiyor."

'BÜTÜN DÜNYA YILBAŞI GOLÜ YEDİ'

Yılbaşı dolayısıyla pandeminin olumsuz etkilendiğini belirten Prof. Dr. Sipahi, "Bütün dünya bir yılbaşı golü yedi" diyerek şu ifadeleri kaydetti:

"Öğretmen arkadaşlarımız okullardaki pozitiflerin sayısının arttığından bahsediyor. Bizim hastanemiz ve yükseköğretim kurumlarından da böyle veriler geliyor. Eğitim merkezlerindeki öğrencilerin dikkat etmesi gerekiyor. 'Aşılıyım ben' rahatlığından uzak durmak gerekiyor. Kapalı alanda mesafe kuralının önemi muhtemelen artacak. Pek çok Avrupa ülkesi kapanma aşamasına geldi. 12 yaş altı aşı olmadığı için bulaşma ve bulaştırma olasılığı olan bir grup. Özellikle küçük çocukların olduğu ortamlarda ailelerin dikkatli olması gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN