İzmirliler bayramda cüzdanınızı evde bırakın! Tüm bayram boyunca ücretsiz olacak

İzmirliler bayramda cüzdanınızı evde bırakın! Tüm bayram boyunca ücretsiz olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de bayramı geçirecek vatandaşlar için sevindirici bir haber duyurdu.

Belediye, bayram süresince kentteki toplu ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olacağını açıkladı. Bu kapsamda, ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri, İZTAŞIT araçları ile Büyükşehir-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN, bayram süresince vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

Bayramın 8-9 Nisan günlerinde, kamu personelinin idari izinli sayılacağı dönemde, ESHOT, İZULAŞ ve İZTAŞIT araçları takviye seferlerle güçlendirilmiş cumartesi sefer programına göre hizmet sunacak. Bayram günlerinde ise yine takviye seferlerle güçlendirilmiş pazar çalışma programı uygulanacak. Orman köyü hatları da bayram boyunca hizmet vermeye devam edecek.

KABRİSTAN ZİYARETLERİ İÇİN EK SEFERLER

Arife günü ve bayramın ilk iki gününde, ESHOT otobüsleri tüm kabristanlara ek seferler düzenleyecek. Bu hizmetten faydalanacak hatlar arasında Karşıyaka İskele – Doğançay Kabristanı, Konak – Karabağlar Kabristanı ve Bornova – Hacılarkırı Kabristanı gibi önemli güzergahlar yer alıyor.

METRO VE TRAMVAY SEFERLERİ

İzmir Metrosu, bayram boyunca sabah 06.00’dan gece yarısı 00.20’ye kadar 7,5 dakikada bir sefer yapacak. Konak Tramvayı sabah ve gece saatlerinde 10 dakikada bir, gün içinde ise 7,5 dakikada bir sefer düzenleyecek. Karşıyaka Tramvayı ve Çiğli Tramvayı da belirlenen saatlerde düzenli seferlerini sürdürecek.

İZDENİZ GEMİLERİ

İZDENİZ gemi seferleri, 8-9 Nisan tarihlerinde hafta içi sefer tarifesi, 10-14 Nisan tarihleri arasında ise hafta sonu sefer tarifesi ile hizmet verecek. Baykuş seferleri de 9-13 Nisan tarihleri arasında devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm ulaşım modlarına ait detaylı hat ve sefer saat bilgilerinin eshot.gov.tr, izmirmetro.com.tr, tramizmir.com, izdeniz.com.tr ve izban.com.tr internet sitelerinden erişilebileceğini belirtti. Bu duyuru, İzmir’de bayramı geçirecek vatandaşlar için kolaylık ve rahatlık sunmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN