İznik ve Bursa arasında oturanlar dikkat! Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı: Stres çok arttı

İznik ve Bursa arasında oturanlar dikkat! Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı: Stres çok arttı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş yeni paylaşımı ile stres riskine dikkat çekti. İznik ve Bursa arasında oturanlar dikkat! Stres çok arttı… İznik-Bursa hattına dikkati çeken Bektaş, stres transferiyle yüklendi diyerek açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıcı etkilere neden olan 6 Şubat depremleri, tüm ülkede deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkemizde yaşanan büyük depremler sonrasında uzman isimler zaten yaptıkları bilgilendirmelerini yapmaya devam ederken yeni bir bilgi de Prof. Dr. Osman Bektaş’tan geldi. Bektaş, İznik-Bursa hattına dikkati çekti.

İZNİK-BURSA HATTININ STRESİ ARTTI DİYEREK AÇIKLADI

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık deprem konusuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, yeni bir paylaşım yaptı. Bektaş, tarihsel depremlerle günümüz koşullarını karşılaştırdı. Bu kapsamda “KAF ın Kuzey kolundaki 1912-2023 deprem serisi, güney kol üzerinde, İznik-Bursa hattını, stres transferiyle yüklemiştir” dedi.

deprem3.jpg

“MAKSİMUM 6,6 DEPREM ÜRETEBİLİR”

Bektaş, yaptığı paylaşımda “KAF ın kuzey kolunda, Kuzey Marmara’yı kat eden deprem serisinde kırılmayan bariyerler maksimum M 6,6 deprem üretebilir” ifadelerini paylaştı. Öte yandan İznik-Bursa hattından söz eden Bektaş, şu ifadelere yer verdi:

“İSTANBUL 1509-1766-1894

Tarihsel depremleri gibi doğuya göç eden 1912-2023 deprem serisini yaşamıştır.

KAF ın kuzey kolunda, Kuzey Marmarayı kat eden deprem serisinde kırılmayan bariyerler maksimum M 6,6 deprem üretebilir.

Doğuda, KAF üzerinde, Erxincanda, 1939 da başlayan ve batıya göç eden depremsellik, KAF in güney kolu üzerinde, Mudurnu Vadisinde, 1957-1967 depremleriyle sonlanmıştır.

KAF ın Kuzey kolundaki 1912-2023 deprem serisi, güney kol üzerinde, İznik-Bursa hattını, stres transferiyle yüklemiştir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN