Kaçak petrol skandalında adı geçiyordu: Berat Albayrak'ın avukatından açıklama

Kaçak petrol skandalında adı geçiyordu: Berat Albayrak'ın avukatından açıklama

Kaçak petrol skandalında ismi geçen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve tazminat davası açacaklarını duyurdu.

Irak merkezi hükümeti, Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Türkiye üzerinden izinsiz petrol sattığını belirterek uluslararası tahkime dava açmıştı. Mahkeme, Türkiye’nin 1.4 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetmişti. IKBY de Türkiye’ye petrol akışını durdurdu. Enerji Bakanlığı cezanın ödeneceğini duyurmuştu. Petrolü taşıyan şirket PowerTrans'ın sahiplerinin arasında ise Berat Albayrak'ın olduğu iddia edilmişti.

Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, kaçak petrol skandalına ilişkin haberlerde Albayrak'ın isminin geçmesine ilişkin açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Uluslarası Tahkim Kurulu Türkiye'ye ceza kesti" başlıklı haberlerde Albayrak hakkında yer verilen asılsız iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve tazminat davası açacaklarını bildirdi. Göktaş, bazı haber sitelerinde çıkan haber içeriklerinde müvekkili Albayrak'ın hedef alınması üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu kaydetti. Açıklamada Göktaş şu ifadelere yer verdi: "İlgili haberlerde bahsi geçen Tahkim kararı; Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasında yapılan anlaşmaları konu almaktadır. Yalan ve iftira odaklı FETÖ'cü hesapların yanı sıra müvekkil Sn. Berat Albayrak' a düşmanlık besleyen belli kesimlerin düzenli periyotlarla servis ettiği bu ve benzeri haberlerin tümü gerçek dışı olduğu gibi, anılan şirketlerle müvekkilin hiçbir dönem ilişkisi olmamıştır. Gerçek dışı ve dezenformasyon amacıyla yapılan tüm paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı ve tazminat davası açacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN