8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde binlerce kadın, Kadıköy Rıhtım’da düzenlenen Büyük Kadın Buluşması’nda bir araya geldi. Polis ablukası altında gerçekleşen yürüyüş sırasında en az 9 kadın gözaltına alındı. Kadınlar, “Gözaltılar serbest bırakılana kadar mücadeleye devam!” sloganlarıyla tepki gösterdi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında binlerce kadın, İstanbul Kadıköy Rıhtım’da düzenlenen Büyük Kadın Buluşması’nda bir araya geldi. Polis ablukası altında gerçekleşen yürüyüşte, kadınlar dayanışma ve eşitlik taleplerini güçlü bir şekilde dile getirdi.
Yürüyüş boyunca, “Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması” sloganları atan kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için mücadele çağrısında bulundu.
POLİS MÜDAHALESİ: 9 KADIN GÖZALTINA ALINDI
Kadıköy Rıhtım’a doğru devam eden yürüyüş sırasında, en az 9 kadın polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren kadınlar, miting alanında “Gözaltılar serbest bırakılana kadar mücadeleye devam!” sloganları attı.
Kadın örgütleri ve katılımcılar, kadın hakları mücadelesinin baskılara rağmen süreceğini ve eşitlik taleplerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.