Kadınlardan zam protestosu: Tencerelerimiz boş, faturalarımız kabarık

Kadınlardan zam protestosu: Tencerelerimiz boş, faturalarımız kabarık

Kadınlar, gıdadan benzine, elektrikten doğal gaza birçok tüketim maddesine yapılan zamları, İstanbul Kadıköy'de düzenledikleri tencere-tavalı eylemde protesto etti.

Geçen ay elektrik ve doğal gaza yapılan zamlar, birçok kesimden tepki görmüştü. Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin çeşitli illerinde zamlara karşı protestolar düzenlendi. Esnaf, dükkanlarının camlarında zamlı elektrik faturalarını paylaştı.

Kadın Meclisleri de pazar günü İstanbul Kadıköy'de zamları protesto etmek istedi. Protesto alanına tencere ve tavalarla girmek isteyen kadınlar polis engeliyle karşılaştı. BBC Türkçe'nin aktardığına göre; tencere-tavalarını bırakmak istemeyen göstericiler, barikatlar arasında dans ederek zamları protesto etti.

'TENCERELERİMİZ BOŞ, FATURALARIMIZ KABARIK'

Kadınlar, özellikle gıda fiyatlarındaki artışlardan şikayetçi olduklarını belirtti. Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ataselim, son günlerde iş yerlerindeki protestolara dikkat çekti.

Bu dönemde kadınların daha fazla zarar gördüğünü belirten Ataselim, "eşit işe eşit ücret" alamadıklarını ve işsiz bırakıldıklarını söyledi. Protestoya katılanlardan Zülal Buruşoğlu ise ekonomik krizin, yoksulluğun ve açlığın sembolü olduğu için tencere-tava ile eyleme katıldıklarını belirtti.

Gamze Altunay da "Tencerelerimiz boş, faturalarımız kabarık" diyerek eve gıda almakta sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN