Kamuya milyonlarca liralık binlerce yeni araç alınacak

Kamuya milyonlarca liralık binlerce yeni araç alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'ye sunduğu bütçe kanun teklifine göre, 2023 yılında kamu kurumları toplam 3 bin 241 araç satın alabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen eylül ve haziran aylarında kamuda tasarruf yapılacağını duyurmuş ve bir dizi tedbir paketi açıklamıştı. Buna karşın 2023 yılında kamu kurumlarına milyonlarca lira değerinde binlerce yeni araç alınacağı açıklandı.

TBMM Başkanlığı'na dün akşam (17 Ekim 2022 Pazartesi günü) sunulan 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nde yer alan, '1 Sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki İdarelerin 2023 Yılında Edinebilecekleri Taşıtları Gösteri Cetvel'ine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki yıl 501 adet araç edinebilecek.

Cetvele göre, bakanlık araçların cinsini ve fiyatını kendisi belirleyecek ve araçların finansman kaynağı merkezi yönetim bütçesi tarafından karşılanacak.

BAKANLIKLARA ONLARCA YENİ ARAÇ

Yine aynı cetvele göre, Sağlık Bakanlığı 250 adet, Emniyet Genel Müdürlüğü 575 adet, Jandarma Genel Komutanlığı 280 adet, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı 116 adet araç edinebilecek.

kamuda-makam-araci-sayisi.jpeg

Dışişleri Bakanlığı'nın edinebileceği 50 adet araçtan; 17'si binek otomobil, 3'ü arazi binek, 5'i minibüs, 25'i ise güvenlik önlemli binek otomobil olarak belirlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın edinebileceği 40 adet aracın; 20'si binek otomobil iken, 20'si arazi binek araçlar olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA 20, DİYANET'E 19 ARAÇ

Teklifte yer alan bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı 10 binek otomobil, 5 minibüs ve 5 panel (3-5 metrelik kapalı kasa içi boş aracın içine yük koyularak taşımak için üretilmiş hafif ticari araçlar) araç edinebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı da 17 binek otomobil ile 2 minibüs alabilecek.

erdogan-kamuda-tasarruf-cagrisi.jpg

ERDOĞAN GEÇEN AY 'KAMUDA TASARRUF' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 30 Haziran 2022 tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin 'tasarruf tedbirleri' genelgesi yayımlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Eylül 2022 tarihinde de '2023-2025 Dönemi Yatırım Programı' hazırlıkları ile ilgili yayımladığı genelgede, kamuda tasarruf yapılması çağrısında bulunmuştu.

Genelgede şu ifadelere yer verilmişti:

Bu dönemde temel hedefimiz olan sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek üzere, kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, yurt içi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumak, temel önceliklerimizdir.

Bu hedef ve öncelikler çerçevesinde, kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin artırılması için kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların önümüzdeki dönem için hedeflenen politikalara azami oranda katkı sağlayacak şekilde tahsisi ve verimli kullanımı, temel ilkemiz olacaktır.

Kamu yatırım harcamalarından azami düzeyde tasarruf edilirken kalkınma potansiyelini destekleyici mahiyetteki iktisadi ve sosyal altyapı yatırımlarına öncelik verilmeye devam edilecektir.

Kamu kesimi yatırımları bütüncül bir yaklaşımla özel kesim yatırımlarını tamamlayacak şekilde tasarımlanacak ve hayata geçirilecektir."

kamuda-tasaruf-genelgesi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN