Kapasiteleri yetersiz denmişti: İsrail'e bile gönderildiği ortaya çıktı

Kapasiteleri yetersiz denmişti: İsrail'e bile gönderildiği ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "THK uçakları performans verecek kapasitede değil" açıklamasının ardından bir kez daha tartışmalara açılan THK uçakları ile ilgili yeni detaya ulaşıldı. Türkiye'nin, 2016 yılında İsrail'de çıkan orman yangınlarını söndürmek için THK'nın uçaklarını gönderdiği ortaya çıktı.

Türkiye'deki pek çok noktası alevlere teslim olurken, yangın müdahalenin yetersiz olması tartışmalara neden oldu. Alevlere müdahale konusunda yetkililerden farklı açıklamalar gelirken, Türk Hava Kurumu envanterinde bulunan uçakların neden kullanılmadığı da ayrı tartışma konusu.

BAKIM MALİYETİ 4 MİLYON DOLAR

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, kurumun elinde 6 uçak bulunduğunu, finansal krizlerden ötürü uçaklara bakım yaptırmanın mümkün olmadığı ve bakım maliyetinin 4 milyon dolar olduğunu belirtirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türk Hava Kurumu ile ilgili hiçbir problemlerinin olmadığını belirterek "THK uçakları performans verecek kapasitede değil" açıklaması yaptı.

Tartışmaya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da hangarda bekletilen THK uçakları ile ilgili "Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi, uzun yıllardır bu görevi yürüten Türk Hava Kurumu'nun (THK) filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DE KULLANILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Elverişli olmadığı için kullanılmayan THK uçakları ile ilgili de yeni bir bilgiye ulaşıldı. Söz konusu uçakların 2016 yılında İsrail'de kullanıldığı ortaya çıktı.

01.jpg

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Twitter hesabından "İsrail'deki orman yangınını söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak maksadıyla iki adet yangın uçağı gönderiyoruz. Biri varmak üzere..." paylaşımında bulunmuştu.

02.jpg

Anadolu Ajansı da Türk Hava Kurumu'na ait uçakların fotoğraflarını paylaşarak "Türkiye'den gönderilen yangın söndürme uçakları, İsrail’deki yangına müdahale ediyor" haberini servis etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN