Mart kapıdayken bastıran ağır kış şartları, Türkiye’nin doğu illerinde ulaşımı ve eğitimi felç etti. Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından kar yağışının şiddetini artırmasıyla; Dersim, Gümüşhane, Erzurum, Bingöl, Erzincan, Kahramanmaraş ve Bayburt illerinin genelinde veya belirli ilçelerinde eğitime 26 Şubat Perşembe günü ara verildi.
BÖLGE BÖLGE TATİL RAPORU
Valiliklerden yapılan açıklamalarda, kar yağışının yanı sıra hava sıcaklıklarındaki ani düşüşe bağlı gelişen şiddetli buzlanma riskine dikkat çekildi.
Gümüşhane, Erzincan ve Bayburt: İl genelindeki tüm okullarda eğitim-öğretim bir gün süreyle tamamen durduruldu.
Erzurum: Kent merkezindeki Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinin yanı sıra Aşkale, Tekman, Karayazı ve Hınıs’ta tüm okullar tatil edildi. Horasan’da ise sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler izinli sayıldı.
Dersim: Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde okullar tatil edilirken, Hozat’ta taşımalı eğitime ara verildi.
Bingöl ve Maraş: Bingöl’ün Karlıova ve Kahramanmaraş’ın Göksun ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime "kar engeli" geldi.
KAMU ÇALIŞANLARINA VE ANNELERE İDARİ İZİN
Kar tatili kararları sadece öğrencileri değil, çalışanları da kapsıyor. Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından yapılan ortak duyurulara göre, tatil ilan edilen bölgelerde:
Hamile ve engelli kamu personeli,
Kronik hastalığı bulunan çalışanlar,
Çocuğu kreş, anaokulu veya ilkokula devam eden kadın personel idari izinli sayılacak.
