Kar yağışı yolda: Türkiye bir günlük kış yaşayacak

Kar yağışı yolda: Türkiye bir günlük kış yaşayacak

Yurt genelinde kuraklık etkili olmaya devam ederken yeni haftada önce bahar havası yaşanacak ardından soğuk hava dalgasının etkisi altına girilecek. Salı gününden itibaren hava sıcaklığının 10 derece birden düşeceğini söyleyen Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, "Salı akşamı İç Ege'de İç Anadolu'da Karadeniz'in iç kesimlerinde Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Marmara'da kar yok fakat sıcaklıklar 10-12 derece düşecek. Bir günlük bir kış yaşayacak Türkiye" dedi.

Türkiye genelinde kuraklığın etkisi barajları da vururken soğuk hava dalgasının ülkeye giriş yapacağı belirtildi. Yurt genelinde pazartesi günü bahar havası hakim olurken salı günü sıcaklıklar 10 derece birden düşecek.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen yurt genelindeki hava durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kaydetti:

PAZARTESİ YAZ, SALI KIŞ

Sıcaklıklar düşüyor, yurt genelinde sıcak geçen günler yerini soğuklara bırakacak. Önümüzdeki hafta başında sıcaklıklar yüksek seyretmeye devam edecek.

Pazartesi günü İstanbul 20 dereceyi neredeyse geçecek gibi. Ege ve Akdeniz bölgesi yaz gibi bir gün yaşayacak pazartesi günü. Salı gününden itibaren ise sıcaklıklar yaklaşık 10 derece düşecek.

KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA KAR

Salı günü ise hızlı bir düşüş var. Salı akşamı İç Ege'de İç Anadolu'da Karadeniz'in iç kesimlerinde Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek sıcaklıklar pazartesiye göre 10-12 derece düşecek.

MARMARA'DA KAR YOK

Bir günlük bir kış yaşayacak Türkiye. Yani çarşamba günü perşembe günü hava tekrar ısınmaya başlıyor. Dolayısıyla sadece 1 günlük kışın yerde kar örtüsü İç Anadolu da 5-10 cm olur.

Marmara'da kar yok. İstanbul'da sıcaklık düşecek yani 20 dereceden 10 dereceye kadar düşer sıcaklık İstanbul'da 10 derecenin altına da inebilir. Perşembe gününden sonra ise sıcaklıklar tekrar yükselecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN