Fatih Erbakan'ın tam adını ilk kez öğreneceksiniz! Adaylık imzasında ortaya çıktı

Fatih Erbakan'ın tam adını ilk kez öğreneceksiniz! Adaylık imzasında ortaya çıktı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın geçen hafta YSK'ya yaptığı cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusunda tam adının farklı olduğu ortaya çıktı. İşte, Fatih Erbakan'ın tam adı...

2023 genel seçimlerine Cumhur İttifakı ile görüşmelerinde önce mutabakata varamayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmişti. 100 bin imza toplamak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuran Erbakan, 24 Mart 2022 Cuma günü AK Parti ile yaptığı görüşmenin ardından Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı'na katıldıklarını ve cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.

fatih-erbakan-aday-oldu-mu.jpg

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, YSK'ya geçen hafta 100 bin imza toplamak kaydıyla cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yapmıştı.

YSK'nın paylaştığı imza toplayan aday adayları listesinde, Fatih Erbakan'ın tam adının farklı olduğu ortaya çıktı. Merhum siyasetçi Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın tam adının 'Muhammed Ali Fatih Erbakan' olduğu görüldü.

fatih-erbakanin-tam-adi-nedir.jpg

"BİZZAT CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE MUTABAKATA VARDIK"

Cumhur İttifakı'na katılma kararı alarak seçim ittifakı protokolüne imza atan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 24 Mart 2022 Cuma günü partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Erbakan, daveti üzerine bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:

fatih-erbakanin-babasi-kim.jpg

"Yeniden Refah Partimizin bu ittifak sürecinde başından beri talep ettiği prensipler noktasında kendisiyle anlaşmaya, uzlaşmaya vardık. Talep ettiğimiz prensiplerin yazılı olduğu mutabakat metni, AK Parti'nin ve Yeniden Refah Partimizin genel sekreterleri tarafından imza altına alındı.

Cumhur İttifakı'nın seçimi kazanması halinde, bu prensipler içerisinde yer alan ekonomi alanında, sosyal politika alanında, dış politika alanında ülkemizin faydasına olacak adımların uygulanmasının takipçisi olacağı yönünde bir mutabakat sağlanması oldu. Uygulamaların gerçekleştirileceği hususunda bizzat Sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu."

fatih-erbakan-kac-imza-topladi.jpg

"CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞIMI SONLANDIRDIM"

Prensipler üzerinde mutabakata varılmasından dolayı parti olarak tüm seçim bölgelerinde kendi amblemleri ve adaylarıyla Cumhur İttifakı çatısı altında seçime gireceklerini kaydeden Erbakan, şöyle konuştu:

"Prensiplerimizin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmiş olması kadar, Cumhur İttifakı karşısındaki bloğun, ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği de çok önemli rol oynamıştır.

fatih-erbakanin-tam-ismi-ne.jpg

Cumhur İttifakı karşısında kümelenen blok, ideolojik olarak, geçmişte yaşadığımız tecrübeler dolayısıyla ve ortaya koydukları hedefler, projeler, söylemler dolayısıyla ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek bir bloktur.

Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımız da önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba günü genel merkezimize bir ziyarette bulunacaklar. Kendisiyle birlikte kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız. Bu vermiş olduğumuz kararımız doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı adaylığımızı da sonlandırmış bulunuyoruz."

fatih-erbakan-hangi-gorusu-savunuyor.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN