Suriye'de ABD-İran gerilimi: 'Derhal karşılık verilecek'

Suriye'de ABD-İran gerilimi: 'Derhal karşılık verilecek'

Suriye'deki ABD üslerine yönelik saldırılar sonrası İran'dan gerilimi yükseltecek bir açıklama geldi. ABD'yi Suriye'de daha fazla saldırı düzenlememesi konusunda uyaran İran Danışma Merkezi, aksi takdirde, "misilleme yapmak zorunda kalacaklarını ve bunun basit bir intikamdan ibaret olmayacağını" söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Suriye'de İran Devrim Muhafızları'na bağlı gruplar tarafından kullanılan bölgelere hava saldırılarıyla misillemede bulunmasının ardından ABD'nin personelini korumak için "etkili bir şekilde" karşılık vereceğini söyledi. Washington, Perşembe günü İran yapımı olduğundan şüphelenilen bir insansız hava aracı tarafından ABD'li bir müteahhidi öldüren ve beş Amerikan askeri ile bir ABD'li müteahhidi yaralayan saldırıların ardından bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

Biden, resmi ziyaret için gittiği Kanada'nın Ottawa kentinde, "ABD, İran'la çatışma peşinde değil" dedi. Ancak Biden, İran ve desteklediği terör gruplarının ABD'ye karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyleyerek Tahran'a gözdağı vermişti. Associated Press'te yer alan habere göre aktivistler, ABD bombardımanının ardından en az dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Suriye'deki İran Danışma Merkezi tarafından Cuma günü geç saatlerde yayınlanan bir bildiri, ABD'yi Suriye'de daha fazla saldırı düzenlememesi konusunda uyardı. Merkez, aksi takdirde, "misilleme yapmak zorunda kalacaklarını ve bunun basit bir intikamdan ibaret olmayacağını" söyledi.

Suriye'de Tahran adına konuşan merkez, ABD hava saldırılarının Deyrizor'da gıda ürünleri depolamak için kullanılan yerleri ve diğer hizmet merkezlerini hedef aldığını açıkladı. Saldırıda ölenlerin milliyetleri verilmeden yedi kişinin öldüğü ve yedi kişinin de yaralandığı belirtildi. Irak'ta İran destekli bir gruptan bir yetkili, hava saldırılarında yedi İranlı'nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN