UEFA, TFF'den 'Rıdvan Dilmen' savunması istedi! 'Şike yapan hakemler var' sözleri kriz çıkardı

Rıdvan Dilmen'in, geçen dile getirdiği "Türkiye'de şike yapan hakemler var" sözleri pahalı mâl oldu. UEFA, TFF'den konuyla ilgili bilgi talep ettiği ileri sürüldü. İşte, Rıdvan Dilmen'in şike yapan hakemler sözleri...

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, 4 Şubat 2023 tarihinde TV8,5'ta yayınlanan 'Yüzde 100 Futbol' programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı'nın görevinden ayrılmadan önce şike yapan yaptığı tespit edilen bazı hakemlerin isimlerinin yer aldığı rapor hazırlayarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) teslim ettiğini fakat Mehmet Büyükekşi yönetiminin herhangi bir soruşturma başlatmadığını söylemişti.

Rıdvan Dilmen'in iddiası şöyleydi:

"Serdar Tatlı, VAR kayıtlarını dinleyip şike yapan 4 hakemi tespit etti. Ama o günkü TFF başkanı ve bazı TFF yöneticileri uzaklaştırılmalarına izin vermedi. UEFA bizi mahveder dendi. Şimdi gündemde olan hakemler o hakemlerdi."

UEFA, TFF'DEN SAVUNMA İSTEDİ İDDİASI

Fotospor'da yer alan habere göre, bu tip konularda hassas olan UEFA, Rıdvan Dilmen'in bu sözleri üzerine TFF'den bilgi talep etti.

'Temiz futbol' mottosuyla bu tarz ihbarları değerlendiren UEFA'nın Rıdvan Dilmen'in bu iddiaları ve TFF'den savunma istedi.

"REYTİNG UĞRUNA YAPILMIŞ GAYRİ CİDDİ BİR AÇIKLAMA"

Fotospor'un haberinde, TFF'nin savunmasında Rıdvan Dilmen'in kişiliğinin UEFA'ya anlatıldığı aktarıldı.

Daha önceki söylemlerinden bazı anekdotlar sunuldu, reyting için her şeyi söyleyebilecek bir kişi olduğu, çok da ciddiye alınmaması gerektiği manasına gelen bir savunma yapıldı.

Rıdvan Dilmen'in iddiaları üzerine Türkiye'ye özel müfettiş gönderip konuyu araştırma karar alan UEFA, TFF'nin savunmasını yeterli gördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN