İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri

İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri

Seçim sathına girilmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgelerine ilişkin tartışma daha önceki dönemlerde olduğu gibi yine gündeme geldi. Bir beri devam eden tartışmalar sürerken Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'ndeki mezuniyet belgeleri yayınlandı. İletiş Başkanlığı'nın paylaştığı belgelerde Erdoğan'ın 1974'te İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni kazandığı ardından Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'ne devam etiğini gösteriyor.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili iddialara yanıt verdi. Paylaşılan belgelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin de yer aldığı diploma defteri, mezuniyet belgesinin teslimi için Erdoğan'ın el yazısıyla verdiği dilekçe, üniversite sınav sonuçları ve geçici mezuniyet belgesi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1974 yılında üniversiteyi kazandığında başladığı okulun adının İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olduğu biliniyor. Bu okul daha sonra öğretim hayatına Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi olarak devam ediyor.

1-010.jpg

Altun’un açıkladığı belgelere göre, Erdoğan’a bu okuldan verilen 678 no’lu ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet Belgesi Dekan Doç. Dr. Sinan Artan imzasını taşıyor. Aynı belgenin 677 sayılı olanında ise Recep Tayyip Erdoğan imzası ve el yazısıyla, ‘geçici mezuniyet belgemin aslını elden aldım’ ifadesinin yer aldığı görülüyor.

'1974 TARİHLİ ÜSS BELGESİ DE PAYLAŞILDI'

Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduğuna dair bir başka belge ise Marmara Üniversitesi mezunları ve tüm öğretim kadrosunun fotoğraflarıyla sıralandığı 1983 tarihli defterde yer alması. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite mezuniyetini belgeleyen bir yazışma da fakülte sekreterliğiyle Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı arasında gerçekleşmiş.

2-002.jpg

Fakülte Sekreteri Kamuran Orhan imzasıyla Rize Askerlik Şubesi’ne gönderilen 3 Nisan 1981 tarihli bu yazışmada, okulun 2443 numaralı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan’ın mezuniyeti bildiriliyor. Üniversite sınavına girdiği yıl olan 1974’e ait Üniversitelerarası Seçme Sınavı Sonuç Belgesi’nde ise Erdoğan’ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni kazandığı bilgisi yer alıyor.

'MARMARA ÜNİVERSİTESİ DE AÇIKLAMA YAPTI'

Konuya ilişkin dün de Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversite yıllarında aldığı bütün derslerin dökümü ve başarı notlarını havi transkript belgeleri, öğrenci fişleri, dilekçeleri, fotoğrafları, askerlik tehiri ve mezuniyet kayıtları gibi olağan öğrencilik ve mezuniyet işlemlerine ilişkin belgeler, diğer mezunlarımızınki gibi üniversitemizde muhafaza edilmektedir” denildi.

1-011.jpg

'ESKİ YÖK BAŞKANI BULAMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ'

Öte yandan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da, geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Özcan, Erdoğan'ın üniversite diplomasını YÖK Başkanı olduğu dönemde araştırdığını ama bulamadığını söylemişti. Özcan "Kayalara çarptığınız zaman söylenecek söz olmuyor" demişti.

1-012.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN