Erdoğan’ın ‘Camide bira içtiler’ iddiasını yalanlayan ve CHP’den aday adayı olan müezzin Fuat Yıldırım'dan açıklama

Erdoğan’ın ‘Camide bira içtiler’ iddiasını yalanlayan ve CHP’den aday adayı olan müezzin Fuat Yıldırım'dan açıklama

Gezi protestoları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Camide bira içtiler, görüntüler elimizde” açıklamasını “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin o dönemdeki müezzini Fuat Yıldırım CHP’den milletvekili aday adayı olmasının ardından açıklama yaptı. Yıldırım, "İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için CHP'den aday adayı oldum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde bira içildiğini iddia ederek görüntülerin olduğunu söylemişti. O dönem caminin müezzini olan Fuat Yıldırım ise “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek Erdoğan’ın iddialarını yalanlamıştı. Yıldırım, 14 Mayıs seçimleri için CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Yıldırım'ın yazılı basın açıklamasını paylaştı.

Saymaz, Fuat Yıldırım'ın açıklamasını "Kalbimizin Diyanet İşleri Başkanı olan Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi eski müezzini Fuat Yıldırım, CHP’den milletvekili aday adayı oldu. İşte, Fuat hocanın açıklaması." sözleriyle duyururken; Fuat Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için CHP'den aday adayı oldum

İnsani ve İslami değerlerin dayandığı 2 temel esas var;
Biri: Adalet
Diğeri ise: Doğruluk ve dürüstlüktür

Bunu arayan ve yaşayanların daima yanında olacağım. Yer ve gök bunlarla ayakta durmaktadır. Kendi yaşamımda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da özellikle bu iki değer hayatımın vazgeçilmezi olarak devam edecektir.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu söylem ve eylemler aynı ortak paydada buluştuğumuzu gösterdi. Kendilerinin ve çok değerli yol arkadaşlarının en sıkıntılı zamanlarında daima yanımda olmaları, bir insan olarak beni derinden etkiledi. Adalet ve doğruluk ilkelerinin hayatımızda daima yer bulması için çıktığımız yolda, bu yolu onlarla beraber yürümeye karar verdim. CHP'nin yeni yüzünde herkesin ve her kesimin kucaklanma çabaları halkımızda çok önemli karşılık bulduğu gibi bugün bendenizin de bu kararı vermesinde en önemli etken olmuştur.

Milletimizin her bireyi bugün şefkatle ve adilce kucaklanmayı beklemektedir. Bunlar gerçekte evrensel insani değerler olarak karşımızda durmaktadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen Şeyh Edebali, "Yaratılanı hoş gör, yaradandan ötürü" diyerek Yetmiş iki milleti bir gören Yunus Emre " Gel kim olursan ol, yine gel" diyen Mevlana ve "Bu alemde bütün varlıkla bir çeşit kardeşliğimiz var" hakikati ile bırakın inanı her şeyi kucaklayan yol göstericilerimiz var. İşte Anadolumuz asırlarca bu maya ile mayalanmıştır. Yaşadığımız asrın felaketinde de milletimiz özündeki bu gerçeği tek yürek tek bilek ortaya koymuştur. Bu vesile ile deprem ve sel felaketlerinde şehit olanlara Yüce Allah'tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Bugün biz de "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" diyen Hacı Bektaş-ı Veli'nin yoldaşları olarak, milletimizi kutuplaştırmadan kucaklaştıran, "Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz" diyen Yunusumuzun hatırlatmasını hiçbir zaman unutmadan yaşayacağız. Bizler birbirimizin kurdu değil, birbirimizin yurdu olmaya kararlı ve sabırlıyız. Yola da bu anlayış ve samimiyetle devam edeceğiz inşallah.

Yüce Allah daima milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Saygılarımla.

hgghj.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN