Kılıçdaroğlu'ndan şehit Gaffar Okkan'ın mezarına ziyaret: 'İzin vermeyeceğiz' diye söz verdim

Kılıçdaroğlu'ndan şehit Gaffar Okkan'ın mezarına ziyaret: 'İzin vermeyeceğiz' diye söz verdim

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da terör örgütü Hizbullah tarafından şehit edildiği iddia edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "İzin vermeyeceğiz diye söz verdim. Ailesine de gideceğim" dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu duyurmasının ardından Cumhur İttifakı'ndan genişleme hamleleri de peş peşe geldi. Cumhur İttifakı'nın, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi (YRP) ile görüşmesi ise kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

6284'ü kaldırmak istediğini belirten YRP, tepki çekerken 5 gün önce Genel Başkanı Fatih Erbakan da hiçbir ittifakta yer almayacağını açıklamıştı. Ancak dün YRP'nin Cumhur İttifakı'na katıldığı duyuruldu.

Öte yandan HÜDA PAR da önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Dün ise HÜDA PAR'ın AK Parti listelerinden seçime gireceği öğrenildi.

HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Türkiye'nin terör örgütü listesinde olan ve bir dönem kanlı eylemleriyle adını duyuran Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmediğini açıklaması, yeniden gündem oldu. Kamuoyunun tepkisine neden olan bu açıklamalara muhalefet partisi liderlerinden de tepkiler yükseldi.

HİZBULLAH'IN ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLİYORDU

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001'de suikast sonucu öldürülen Gaffar Okkan da bu görüşmeler sonrası yeniden hatırlandı. Gaffar Okkan'ın 2000 yılında Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'da villasına yapılan operasyonda adı geçen isimlerden olduğu ve bu yüzden örgüt tarafından hedef alındığı, hala çözülemeyen suikastın Hizbullah tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyordu.

KILIÇDAROĞLU GAFFAR OKKAN'IN MEZARINA GİTTİ

Bugün Kılıçdaroğlu da Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti ve fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun "İzin vermeyeceğiz diye söz verdim" ifadelerini kullandığı paylaşım şu şekilde:

"Rahmetli Gaffar Okkan’ın mezarına gittim, dua ettim. İzin vermeyeceğiz diye söz verdim. Ailesine de gideceğim. Devlet, bu onurlu polisi, bu güzel kalpli evladıyla da helalleşmek zorunda. Hele şimdi..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN