Karadeniz doğalgazı için yeni müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Karadeniz doğalgazı için yeni müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Karadeniz doğalgazı için yeni müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gazının karaya çıkarılmasının ardından verdiği müjdelerden ilki olan "bir ay ücretsiz doğalgaz" kapsamında, 19.8 milyon doğalgaz abonesine ücretsiz gaz akışı sağlandı. 31 Mayıs'a kadar devam eden doğalgaz faturası desteği 10 milyar TL'yi aşarken bir müjde daha geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurdu. Milyonlarca doğalgaz abonesi bayram edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Karadeniz gazı müjdesi destekleriyle tam gaz devam ediyor. İlk müjdelerden biri "bir ay ücretsiz doğalgaz" kapsamında, 19,8 milyon doğalgaz abonesine bu ay 'Sıfır' fatura çıkarılmış oldu. Desteklerin devam edip etmeyeceği merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir müjde daha geldi. Karadeniz doğalgazı için yeni müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. İşte detaylar...

19.8 MİLYON ABONEYE 'SIFIR' FATURA MÜJDESİ

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği yerli doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını ifade etti.

ghghgh-2023-06-03t142708-311.jpg

DESTEK ÖDEMELERİ 10 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

24 Nisan'da devreye giren düzenleme işe faturalardan ücret alınmamaya başladı. Fatura bedeli olarak "sıfır" yazan faturalar, "Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı Düzenlemeleri çerçevesinde devlet tarafından karşılandı. Ücretsiz doğalgaz müjdesi kapsamında Türkiye çapında doğalgaz sayaçlarının tamamı okunarak 19.8 milyon abonenin tamamına ücretsiz faturaları ulaştırıldı. Devletin bu kapsamda ödediği fatura tutarı 31 mayıs itibariyle 10 milyar TL'yi aştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BİR MÜJDE DAHA

Haziran ayı itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci müjdesi olan 25 metreküp hediye uygulaması devreye girecek ve 11 ay boyunca konut, ibadethane ve cemevlerindeki doğalgaz kullanımlarının 25 metreküplük kısmı devlet tarafından karşılanacak. Destek ödemeleri ile ilgili bilgi veren sektör temsilcileri şunları söyledi:

"İlk ücretsiz gelen faturaların ve kartlı sayaçların hesaplanan hak edişlerinin ardından mutfak ve sıcak su kullanımları için olan 25 metreküplük destek hayata geçecek. Desteklemede '25 metreküpe kadar' denildiği için yine faturalı ve ön ödemeli tüm sayaçlar okunacak. Diyelim 30 metreküp tüketildiyse faturalı sayaç kullananlara 25 metreküpü düşürülerek sonraki ay için 5 metreküp kullanım için fatura çıkarılacak. 10 metreküp tüketim varsa ise yine fatura bedeli 'sıfır' olacak şekilde fatura düzenlenecek. Aynı şekilde kartlı sayaç kullananlarında sayaçları okunacak.

hghgh-25.jpg

Onlarında 25 metreküpe kadar olan kullanımları yine hanelerine alacak olarak yazılacak. İlk yüklemeye ne zaman giderlerse alacak olarak hanelerine yazılan metreküpler kendilerine ücretsiz olarak verilecek. Kartlı sayaç kullananların aylık 25 metreküpün üzerinde bir tüketimleri olursa her aydan 25 metreküp alacakları olacak."

TOPLAM DESTEK ÖDEMELERİ 40 MİLYAR TL'Yİ AŞIYOR

Erdoğan'ın ikinci müjdesi olan geri kalan 11 ayda 25 metreküplük doğalgazın devlet tarafından karşılanması düzenlemesi kapsamında ise yapılacak desteklemelerle Devletin desteği toplamda 40 milyar TL'yi bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN