Karamollaoğlu'ndan 'altılı masa' çıkışı: Seçime hazırız

Karamollaoğlu'ndan 'altılı masa' çıkışı: Seçime hazırız

Altılı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet lideri Karamollaoğlu “Kimsenin tereddüdü olmasın. Muhalefeti hazırlıksız yakalama diye bir durum söz konusu değil. Herkes seçime hazırlanıyor” dedi. Saadet lideri, asıl önemli olanın seçim tarihinin belirlenmesi olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı masanın belirleyeceği ortak aday ile ilgili konuştu. "Kimsenin tereddüdü olmasın, seçim tarihi belli olur ortak adayımızı belirleriz" diyen Saadet lideri TV5 yayınında soruları yanıtladı. Karamollaoğlu “Bizim ele almamız icap eden konular belli. Bir defa bir aday belirlenecek, doğru olanı benim kanaatime de göre. Çok açık net olarak ifade edildi, herkes bu konuda da aynı kanaatte seçim tarihi belli olsun, hemen bu arkadaşlar bir araya gelir parti başkanları, genel başkanları, bir adayı belirleriz. Yani bunu da kimsenin tereddüdü olmasın. Ortak aday olacak yani bu benim kanaatim tabii şu anda. Bu yarın nasıl tecelli eder, başka bir durum ortaya çıkar mı o konuda bir şey söyleyemem” dedi.

'HERKES SEÇİME HAZIRLANIYOR'

"Muhalefeti hazırlıksız yakalama diye bir durum söz konusu değil" diyen Karamollaoğlu seçim sürecine girildiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Artık aniden muhalefeti hazırlıksız yakalama diye bir durum söz konusu değil. Herkes seçime hazırlanıyor. Bundan dolayı sadece seçim tarihini belirlemek seçim erken olursa mı AK Parti'nin lehine geç olursa mı lehine bu kararı onlar verecek çünkü seçim tarihini Sayın Cumhurbaşkanı belirleyecek. Böyle olunca kendilerinin erken seçim hangi tarihte yapılacak, mesela şubat ayında seçim yapılacak olsa bayağı bir zorlama olur çünkü şubat ayına kadar adaylar belirlenecek, seçim kurullarındaki insanlar sandık başlarındaki sandık üyeleri bütün bunların belirlenmesi lazım.

'ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Bu konuda zaten önceden AK Parti bir start vermiş durumda ama böyle bir durum iki ayağımızı bir pabuca sokabilir. Biz de hazırlıklıyız, biz de bekliyoruz bizim şu andaki çalışmalarımız devam ediyor. Burada verilecek karar da şu önemli eski seçim kanununa göre mi seçime gidilmeli? Yoksa yeni seçim kanununa göre mi? 26 Nisan bildiğim kadarıyla bu kanunun çıktığı tarih. O zaman 26 Nisan’dan önce yapılamaz. Ondan önce yapılmasına karar verildiği takdirde eski kanun geçerli olacak. Eski birlikteliklerin önemi bugünküne nazaran daha fazla olmuş olacak.

'ÖNCE HAKARET SONRA KUCAKLAŞMA OLMAZ'

İktidarın izlediği dış politikaya dikkat çeken Karamollaoğlu "En büyük hakaretleri yapacaksınız sonra da kucaklaşacaksınız, böyle bir istikrar olmaz. Hem Suriye'yle siz bir araya geleceksiniz, müşterek bakanlar kurulu toplantıları yapacaksınız, tatile müşterek çıkacaksınız sonra birden bire her şey değişecek harp ilan edeceksiniz. Bunda bir istikrar olmaz! Sisi'ye en büyük hakaretleri yapacaksınız sonra da kucaklaşacaksınız. Suudi Arabistan'la aramızdaki ihtilaf zirveye çıktı elçilerimizi çektik. Sonra tekrar kucaklaşma noktasına gideceksiniz hepsi geliyor şimdi şu anda İsrail'le olan münasebetleri birlikte mütalaa ediyorlar ve her yerden para talebinde bulunuyorlar” ifadesini kullandı.

'GELDİKLERİ NOKTAYA DİKKAT EDİN'

“Bütün bu adımlar İsrail’in bilgisi ve yönlendirilmesi dahilinde mi?” sorusuna Saadet lideri “Değil onunla her noktada dayanışma içinde bulunduklarını söylemek çok abartı olabilir ama kesinlikle onların tasvip etmediği bir adımı atmıyorlar, atamazlar” dedi ve ekledi: “Geldikleri noktaya dikkat edin, böyle şey olur mu? Siz bir tarafta Sisimi öbür tarafta Binali Yıldırım mı diyeceksiniz ya! Benim havsalam almıyor! Tayyip Bey, yani insan pratik olur, bazı meselelerde biraz farklı davranabilir ama siz Öcalan'ı televizyona çıkaracaksınız, kardeşini çıkaracaksınız, mektubunu okutacaksınız, arkasından Sisi'mi bilmem Binali mi diyeceksiniz. Ondan sonra diyeceksiniz ki ben çok şahsiyetli bir dış politika izliyorum, ben Türkiye'de de gayet tutarlıyım yok ya yapma.

'DİKTATÖRLÜĞE KAPI AÇAN SİSTEM VAR'

Şimdi maalesef diktatörlüğe kapı açan bir sistem var; tek kişi, tek sorumlu o, tek yetkili o. Biz bunun mutlaka değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ben şu anda AK Parti'nin Türkiye'yi nereye getirdiğinin kendisinin bile farkında olmadığı kanaatindeyim. Siz Merkez Bankası faizleri indirdiniz. Vatandaşın kullandığı banka faizleri ne oldu? Yüzde otuzların üzerine çıktı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Gerçeklerle bağdaşmayan politikalar üretiyorlar. Tayyip Bey'in bu yönetiminin uzun vadede devam etme imkanı yok. Düzelmesi de mümkün değil. Mantık değişecek ki düzelsin. Mantığın kökten değişmesi gerekir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN