Karamollaoğlu'ndan batıya Gazze tepkisi: Yere batsın insan hakları söylemleriniz

Karamollaoğlu'ndan batıya Gazze tepkisi: Yere batsın insan hakları söylemleriniz

Gazze'de yaşanan soykırıma ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, batı ülkelerine yüklenerek "İktidar sahipleri İsrail’e karşı gıklarını bile çıkaramamışlardır. Karşı çıkmayı bırakın, bir de sırtını sıvazlayıp, bu katliamlara destek, hatta ortak olmuşlar ve hâlâ olmayı sürdürüyorlar. Ne işe yarıyor sayfalar dolusu yazdığınız o insan hakları raporlarınız? Yazıklar olsun size. Yere batsın sizin 'insan hakları' söylemleriniz" dedi.

Gazze'de süren İsrail katliamlarına ilişkin sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, batı ülkelerine yüklendi.

İktidar sahiplerinin İsrail’e karşı gıklarını bile çıkaramadığını ifade etti. Karamollaoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Gazze’den yükselen çığlıklar arş-ı Âla’yı titretirken, dünyanın her yerinde halklar, vicdanlı insanlar bu çığlığa kulak kesilmiştir. İsrail’in zulmü karşısında; farklı dinlere, dillere, ideolojilere sahip duyarlı insanlar ayağa kalkmış, meydanlara dökülmüş, miting yapmış ve bu devlet terörünü lanetlemişlerdir.

'SIRTINI SIVAZLAYIP ORTAK OLDULAR'

Ancak yönetimde bulunanlar, iktidar sahipleri İsrail’e karşı gıklarını bile çıkaramamışlardır. Karşı çıkmayı bırakın, bir de sırtını sıvazlayıp, bu katliamlara destek, hatta ortak olmuşlar ve hâlâ ortak olmayı sürdürmektedirler. O halde nerede kaldı sizin söylemleriniz? İddialarınız? Ne işe yarıyor sayfalar dolusu yazdığınız o insan hakları raporlarınız? Kundaktaki bebekleri, okula giden çocukları, hamile kadınları, engelli ve yaşlıları acımasızca katledenlere bir çift sözünüz yoksa; yazıklar olsun size. Okulları, hastaneleri, camileri, ibadethaneleri, ambulansları dahi vuranlara karşı tek bir cümle kuramayanlara sesleniyorum; yere batsın sizin 'insan hakları' söylemleriniz.”

'SEN MİKROBUN KENDİSİSİN'

Karamollaoğlu, partisinin Avrupa Teşkilatı’nın 10’uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Karamollaoğlu "Bugün Türkiye ayakta duracak halde bile değil. Milyarlarca dolar borcumuz var dışarıya. Faizini ödeyemiyoruz. Borcu alıyoruz, borcun faizine ancak yetiyor. Böyle bir anlayışla Türkiye ayağa kalkar mı? Nereye yatırım yapacağımızı bilmiyoruz. Hala yol yapıyorlar, inşaat yapıyorlar, bina yapıyorlar.

Zannediyorlar ki 'Adalet Sarayları inşa edersek o saraylarda adalet tesis edilir'. Olmaz! Sarayla adalet olmaz. 21 yıldır iktidardalar, hiç utanmadan problemleri çözmeye çalıştıklarını söylüyorlar. Ya, sen mikrobun kendisisin. Nasıl çözeceksin? Öyle çözmek kolay mı? Önce senin fikirlerinin, anlayışının projelerinin ortadan kalkması lazım ki biz kendi ayağımızın üzerinde nasıl durabiliriz, onu tatbikata koyalım" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN