"Karanlık güçler amaçlarına ulaşamayacak"

"Karanlık güçler amaçlarına ulaşamayacak"

Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında Gaziantep'te düzenlenen basın toplantısına katılan Faik Öztrak, HDP İzmir İl Başkanlığı'ndaki saldırıyla ilgili konuştu ve şunları söyledi, "Karanlık güçler ve onları sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacak."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında geldiği Gaziantep'te organize edilen basın toplantısında, HDP İzmir İl Başkanlığına yönelik düzenlenen saldırıyı lanetleyerek, hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a rahmet diledi.

Öztrak, HDP İzmir İl Başkanlığındaki saldırıya ilişkin, "Biz bu kirli senaryoları, daha önce de gördük. Milletimiz aynı kirli suda bir kere daha yıkanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanık suda balık avlamaya çalışan o karanlık güçler ve onları sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacak." dedi.

Son 3 yılda siyasi yaşantıda kutuplaşma ve gerginliğin arttığını belirten Öztrak, tehdit dilinin toplumsal barışa ve özgürlüğe kastettiğini söyledi.

"SALDIRI, TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILMALIDIR"

Demokrasiye, özgürlüğe ve toplumsal barışa sıkı sıkıya sarılacaklarını dile getiren Öztrak, şöyle konuştu, "Bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldırılarını artırdı. Defalarca söyledik, demokrasilerde özgürlüğün bedeli, sürekli ihtiyatlı olmaktır. Biz bu kirli senaryoları, daha önce de gördük. Milletimiz aynı kirli suda bir kere daha yıkanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanık suda balık avlamaya çalışan o karanlık güçler ve onları sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacak. Milletimizin güvenlik kaygılarını artırarak, korkuyu manipüle ederek, özgürlük taleplerini baskı altına almaya kalkanlara, bu millet artık geçit vermeyecektir. Biz bu ülkenin demokratları olarak demokrasimize, özgürlüğümüze, toplumsal barışımıza sıkı sıkıya sarılacağız."

Milletin can ve mal güvenliği sağlamanın hükümetin görevi olduğunu aktaran Öztrak, "Bu saldırı, tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır. Hükümet saldırganı, eylemin planlayıcılarını, gerçek failleri hızla yargı önüne çıkarmalıdır." ifadesini kullandı.

"ERDOĞAN SUSTU, SAVCILAR SEYRETTİ"

Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçi" açıklamasına ilişkin de şöyle konuştu:

"Erdoğan sustu. AK Partililer sustu. Medyanın büyük bölümü sustu. Savcılar da seyretti. Biz ise bu vahim beyanın takipçisi olduk. TBMM başkanına 'milletvekilleri şaibe altında, bakana bu ismi sor' dedik. Nihayet bu atama bakan, tam üç hafta sonra TBMM Başkanına gitti. İçişleri Bakanı, mafya elebaşının maaşa bağladığı siyasetçinin halen vekil olmadığını söylemiş. Ama bu bakan, mafyadan rüşvet alan siyasetçi hakkında savcılara bir ay sonra ifade verdi. Savcılar ise o gelmeden kendisini davet edip, bir şey soramadı."

Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili yargılanan sanık Mehmet K'nin ev hapsi kararıyla tahliye edilmesine tepki gösteren Öztrak, Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinin ise Türkiye açısından iyi geçmediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN