KARAR yazarı Mevlana İdris vefatının birinci yılında anılıyor

KARAR yazarı Mevlana İdris vefatının birinci yılında anılıyor

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden, şair, KARAR yazarı Mevlana İdris Zengin vefatının birinci yılında ailesi ve dostları tarafından Eyüpsultan'da bulunan kabri başında anılacak.

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden, şair, KARAR yazarı Mevlana İdris Zengin vefatının birinci yılında anılıyor. İdris, bu akşam ailesi ve dostları tarafından Eyüpsultan'da bulunan kabri başında anılacak. İdris'in anma etkinliği, bu akşam saat 19.00'da Mihrişah Valide Sultan Haziresi'nde bulunan mezarı başında başlayacak. Burada edilecek duaların ardından, Dersaadet Vakfı'nda sohbet ve ikram yapılacak.

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden, yazar ve şair Mevlana İdris Zengin 7 Haziran 2022'de geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Kahramanmaraş’ta vefat etmişti.

whatsapp-image-2023-06-07-at-16-43-48.jpeg

MEVLANA İDRİS KİMDİR?

Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin 1966 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Şiir, hikaye ve denemeleri birçok dergi ve gazetede yayımlandı. Çocuk edebiyatı alanında birçok sevilen esere imza attı. Bazı masalları çizgi filme uyarlanarak televizyonda yayınlandı. Çocuk edebiyatı dergisi Çeto’nun genel yayın yönetmenliğini yürüten Zengin, KARAR gazetesindeki köşesinde uzun süre kültür ve sanat alanında birçok yazı kaleme aldı.

Mevlana İdris Zengin'in Çınçınlı Masal Sokağı, Hayal Dükkanı, Dondurmalı Matematik, Korku Dükkanı, Kirpiler Şaka Giymez, Ütüsüz Ayakkabılar, Tuhaf Adamlar gibi eserleri bulunuyor. Zengin, üç erkek çocuk babasıydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN