Ayıplı ürün statüsünde yer alıyor: Karpuz kelek çıkarsa 20 bin TL kazanabilirsiniz

Ayıplı ürün statüsünde yer alıyor: Karpuz kelek çıkarsa 20 bin TL kazanabilirsiniz

Yaz meyvelerinin tezgahlarda yerini almasıyla birlikte kelek karpuz ve kavun şikayetleri arttı. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış kelek karpuz ve kavunların "ayıplı ürün" statüsünde yer aldığını belirterek, "Satıcı iade veya değişimi kabul etmezse tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir. Mahkeme sonrasında tüketici 20 bin lira civarında maddi, manevi tazminat kazanabilir." dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz meyveleri market, manav ve pazar tezgahlarını doldurdu. Karpuz ve kavun gibi yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri, görünüşleriyle iştah kabartsa da, son zamanlarda evde dilimlendiğinde renksiz ve tatsız çıkmaları nedeniyle tüketicilerin şikayetleri arttı.

9284855

KELEK KAVUN VE KARPUZ 'AYIPLI ÜRÜN' STATÜSÜNDE

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış, "kelek" karpuz ve kavunların "ayıplı ürün" statüsünde değerlendirildiğini belirtti. Bozulma belirtisi olan meyve ve sebzelerin ayıplı ürün statüsünde yer aldığını vurgulayan Gündüz, bu durumlarda tüketicinin ürünün değişimini veya para iadesini talep edebileceğini belirtti.

9284856

PARA İADESİ VEYA DEĞİŞİM YAPILABİLİR

Gündüz, "Olgunlaşmamış meyve veya sebze pazarda, marketlerde satışa sunulamaz. Karpuz alıyorsunuz, kesildiğinde olgunlaşmamış olduğu görülüyor. Bu ürünü satıcıya bildirip, para iadesi ya da ürün değişimi yapabilirsiniz." dedi.

9284858
Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz

BİNLERCE LİRA TAZMİNAT KAZANILABİLİR

Tüketicinin, ürünü fotoğraflayıp, durumu satıcıya bildirmesi gerektiğini ifade eden Gündüz, satıcının iadeyi veya değişimi kabul etmemesi durumunda zabıta ile tutanak hazırlayıp kurumlara şikayet edilebileceğini söyledi.

9284857

Gündüz, "Tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir. Mahkeme sonrasında tüketici 20 bin lira civarında maddi, manevi tazminat kazanabilir. Tüketicinin alışveriş fişi, tezgah ve olgunlaşmamış ürünün fotoğrafı delil sayılır." diye konuştu

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN