Kasko fiyatlarında rekor artış! Parça fiyatlarındaki artış kaskoya yansıdı: Zorunlu trafik sigortası 11.000 TL

Kasko fiyatlarında rekor artış! Parça fiyatlarındaki artış kaskoya yansıdı: Zorunlu trafik sigortası 11.000 TL

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte parça fiyatlarında da zam üstüne zam geliyor. Zamlı durum ise zorunlu trafik sigortası ile kasko fiyatlarına da yansıdığı dikkat çekiyor. Trafik sigortasında ortalama tazminat ödemeleri 11 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Poliçe maaliyetlerini yükselten durum ile birlikte kasko fiyatları geçtiğimiz seneye göre 3 katına kadar artış gösterdi. İşte tüm detaylar...

KASKO FİYATLARINDA REKOR ZAM

Ülkemizde sürekli olarak dalgalanan kur ile fiyatlarda da dalgalanmalar yaşanıyor. Otomobil fiyatlarında yaşanan artış zam yedek parça fiyatlarına da yansıyor. Yedek parça fiyatlarına yansıyan zam ise kasko fiyatlarında da yükselişe neden oldu. 2022 senesine göre kasko fiyatları 3 katına kadar yükseliş sağladı.

Bu yılın ilk 3 ayında hasar dosyası başına ortalama tazminat ödemeleri kasko için 15 bin TL olarak açıklanırken, zorunlu trafik sigortasında 11 bin TL'ye denk geldi. Kasko fiyatlarındaki artışa dair NTV tarafından paylaşılan haberde Sigorta Sektörü Yetkilisi Muhammed Karakum açıklamalarda bulundu.

Açıklamalara göre 2023 yılının ilk 3 ayında hasar ödeme tutarlarında büyük bir yükseliş yaşandığını belirtti. Bu yükselişin sebebi olarak ise parça fiyatlarındaki zam ve işçi üreticisindeki artışlar olduğunu açıkladı.

masin-sigorta-banco-az-0.jpg

KASKO FİYATLARI 3 KATINA ÇIKTI

Sigorta Sektör Yetkilisi Muhammed Karakum'un açıklamalarına göre 2022 senesinde ortalama olarak 5 bin liraya kasko yaptırılıyordu. Fakat yeni yıl ile birlikte kasko poliçesi 15 bin TL'ye kadar yükselmiş durumda. 2022 senesinde 200 TL'ye yapılan trafik poliçesinin ise 2023 yılında 3 bin TL seviyelerinde yapılabileceğini ifade etti.

Döviz kurunda yaşanan yükseliş ve otomobil fiyatlarında yaşanan yükselişin bu durumda etkili olduğu düşünülüyor. Otomobil sahiplerini isyan ettiren zam sonrasında kasko yaptırmak istemeyen vatandaşlar çareyi dikkatli sürüşte buluyor.

kasko.jpg

SİGORTA YETKİLİLERİNDEN UYARI

Sigorta fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte sigorta sektörü yetkilileri tarafından otomobil sürücülerine açıklamalar geldi. Sigorta sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre trafik sigortaları zamanı geldiğinde yenilenmesi öneriliyor. Trafiğe sigortasız bir şekilde çıkılmaması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN