Kelliğin nedeni ortaya çıktı: Pilav

Kelliğin nedeni ortaya çıktı: Pilav

Canan Karatay, kelliğe neden olan besini açıkladı. Kadın erkek herkesin yaşadığı saç dökülmesinin asıl nedenlerinden biri de pirinçmiş. Zararlı yiyecekleri sıralayan Karatay, kellik sorunun yaşanmaması pilavdan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Dünyanın severek tükettiği pirinci mutfağınıza sokmayın!

Açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Canan Karatay, bu kez kelliğe neden olan besini açıkladı. Türk mutfağının gözde besini pirinç saç dökülmesine neden oluyormuş. Pilavın tüketilmemesi gerektiğini ifade eden Karatay, diğer zararlı besinlerin de listesini verdi.

Ünlü isim Canan Karatay, sağlıksız olduğunu düşündüğü yiyeceklerin bir listesini açıkladı. Karatay, şeker, çikolata, yapay tatlandırıcı içeren gıdalar, reçel, pekmez, şurup, diyet ürünler, hamur işleri, pirinç pilavı, patates, mısır, makarna, mayonez, ketçap, hazır soslar, fazla şeker içeren meyveler, süt tozu, protein tozu, krema gibi ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

img-6123.jpeg

KELLİĞİN NEDENLERİNDEN BİRİ DE PİRİNÇ

Ayrıca, pilavın saç dökülmesine neden olduğunu ve erkeklerin bu konuda daha tehlikede olduğunu ifade etti. Pirincin saç dökülmesine yol açtığını ve insülin seviyelerini yükselttiğini söyleyen Karatay, erkeklerin pilav tüketimini sınırlamalarını önerdi.

img-6124.jpeg

ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Saç dökülmesi sorunu yaşayanlara ise bol miktarda tereyağı, zeytinyağı, omega 3, D vitamini takviyesi ve B12 alımını önerdi. Ancak, pirincin aralıklarla tüketildiğinde insan sağlığına faydalar sağlayabileceği ve dengeli beslenmenin bir parçası olduğu da bilinmektedir. Pirincin aşırı tüketimi ise diyabet riskini artırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN