Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı seçim vaadi! O suç kaldırılacak: Eğer seçilirsek...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı seçim vaadi! O suç kaldırılacak: Eğer seçilirsek...

14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çekici seçim vaadi geldi. CHP lideri, seçimden zaferle ayrılması halinde o suçu kaldıracağını açıkladı.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi her geçen gün yaklaşırken Türkiye'de her geçen gün seçim atmosferine giriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden zaferle ayrılması halinde o suçu kaldıracağını duyurdu.

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299’uncu maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu, Erdoğan döneminde sıkça gündeme gelen konuların başında yer aldı. Bu dönemde Erdoğan’a hakaret iddiasıyla 160 binden fazla kişiye soruşturma, yaklaşık 45 bin kişiye dava açıldı, yaklaşık 13 bin kişi de mahkûm edildi. Gözler bu nedenle TCK’nın 299’uncu maddesine çevrildi.

"ÜLKEMİZ HAK ETMEDİĞİ BU UCUBE MADDEDEN KURTULACAK"

DW Türkçe'den Alican Uludağ’a konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı iktidarında ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz, tweet atan hiçbir genç sabahın köründe gözaltına alınmayacak. Ülkemiz hak etmediği bu ucube maddeden kurtulacak” dedi.

14 Mayıs’tan sonra “Cumhurbaşkanına hakaret” maddesinin TCK’dan kaldırılması için kanun teklifi vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye, 15 Mayıs sabahına özgür uyanacak, başta gençler olmak üzere bütün yurttaşlarımızın kendilerini rahatça ifade edebileceği bir ülke yaratacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu.

CHP lideri açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rakamlar, Erdoğan döneminde bu maddenin bir intikam aparatı haline dönüştürüldüğünü açıkça göstermektedir. Bir siyasi partinin genel başkanı sıfatını da kullanan cumhurbaşkanının 21’inci yüzyılda demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan düşünce ve ifade özgürlüğünü içselleştirmesi, farklı seslere ve farklı düşüncelere tahammül etmeyi öğrenmesi, kendi görüşünden olmayan insanları susturmak yerine onları dinlemeye çaba harcaması gerekir. Millet İttifakı İktidarında ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz, tweet atan hiçbir genç sabahın köründe gözaltına alınmayacak. Ülkemiz hak etmediği bu ucube maddeden kurtulacak"

ADALET BAKANI’NIN İZNİ GEREKİYOR

Türk Ceza Kanunu’nun 299’uncu maddesi, Cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. Suçun alenen işlenmesi halinde ceza altıda bir oranında artırılıyor. Bu da ceza miktarının 4 yıl 8 aya kadar çıkmasına neden oluyor. Ancak bu kanunun uygulanması için Adalet Bakanı’nın izni gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN