Kerem Ökten, "Afet Tehlikesi" diye uyardı! Canını seven evinde otursun: İstanbul, Bursa, Eskişehir, Çanakkale...

Kerem Ökten, "Afet Tehlikesi" diye uyardı! Canını seven evinde otursun: İstanbul, Bursa, Eskişehir, Çanakkale...

Uzmanlar ve sektör kaynakları tarafından o tarih için uyarılar gelmeye devam ediyor. Ülke gündeminde yer alan fırtınalara bir yenisi daha eklenecek. Bazı kaynaklar tarafından "Bomba siklon" ifadeleriyle yapılan uyarı, Kerem Ökten'den "Afet Tehlikesi" olarak paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Son haftalarda sık sık meydana gelen fırtınalara bir yenisi daha eklenecek. Meteoroloji kaynakları ve uzmanları tarafından gelen açıklamalara göre, "Bomba siklon" geliyor. Türkiye'nin gündeminde yer alan fırtınaya dair detaylar paylaşıldı.

O TARİHİ EVDE GEÇİRİN

Yaz mevsiminde sıcaklıkların aşırı yükselmesinin ardından, sonbahar mevsiminde hava yeni yeni soğuyor. Hava sıcaklıklarına göre sıcak kalan deniz suyu fırtınalara davetiye çıkardı. Marmara bölgesinde sık sık görülen kuvvetli rüzgarların yeniden gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan hava olayının ardından birçok kişi hayatını kaybederken, en çok etkilenen bölgelerden birisi olan Zonguldak, afet bölgesi ilan edildi. Fırtınanın ardından hava sıcaklıkları adeta çakılarak ülkenin büyük bir kısmına resmen kış geldi. 2016 yılından itibaren kasım ayında ilk kez kar yağarken, o tarihte yeni bir fırtına kopacak.

f-tjtdvxgaah4pr.jpg

"AFET TEHLİKESİ" DİYE UYARDI

Meteoroloji kaynakları tarafından paylaşılanlara göre bu hafta sonu "Bomba Siklon" etkili olacak. Fırtınanın riskli olduğu işaret edilerek sıcak ve soğuk hava çarpışacak. Lodosla birlikte gelen sıcak hava karayelin de vurmasıyla dondurucu etkiye sahip olacak. Kış mevsiminden bir gün gibi geçecek hafta sonu sıcaklığa aldanmayın. Karadeniz sahil şeridinde fırtınanın yıkıcı olabileceği öngörülüyor.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün açıklamasının ardından pazar günü beklenen hava olayı hakkında, Kerem Ökten ise "Afet Tehlikesi" olarak duyurdu. Semt semt uyarılarda bulunan uzman isim şiddetli lodos ve karayel beklendiğini işaret ederek, "Özellikle İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir ve Düzce tarafında hasar riski var..." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN