Türkiye felaketin kucağına düştü! Hafta sonu "bomba siklon" geliyor: Tüm kentler için uyarı yapıldı

Türkiye felaketin kucağına düştü! Hafta sonu "bomba siklon" geliyor: Tüm kentler için uyarı yapıldı

Türkiye'ye "Bomba Siklon" uyarısı geldi. Milyonların gündemine oturan hava olayı, son haftalarda yaşanan fırtınaları hatırlattı. Sonbahar mevsiminin sonlarına doğru kış mevsimi etkisini gösteriyor. Sıcak havaların aniden soğumasıyla birlikte meydana gelen kuvvetli rüzgarlar fırtınaya davetiye çıkartıyor. Peki, "Bomba Siklon" nedir? İşte tüm detaylar...

Son haftalarda sık sık yaşanan hava durumu uyarılarına bir tane daha eklendi. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların sonucunda bu sene bol fırtınalı hava olayları bizi bekliyor. Kasım ayının sonlarına doğru etkisini gösteren fırtınalar için yeni tarih verildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Uzun zamandır sıcak ve kurak havanın etkisinde olan Türkiye, nihayet yağışlı ve soğuk günlere kucak açtı. Sıcaklıkların bir anda düşmesinin ardından, kış mevsimi etkisini gösterdi. Son haftalarda yaşanan kuvvetli hava olayları kışı da beraberinde getirdi. Kurumaya yüz tutan barajları yeniden canlandıran yağışlar, bölge halkını da olumsuz etkiledi.

eregli-rpnp-cover.jpg

EREĞLİ FELAKETİ AKILLARA GELDİ

Hafta sonu felaket gibi çöken fırtınanın ardından birçok ilimizde yaşam koşulları olumsuz etkilendi. Özellikle Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çıkan fırtına can aldı.

Kuvvetli fırtına sebebiyle gemiler batarken, 4 kişi hayatını kaybederken, 11 gemi personeli kayboldu. Kaybolan mürettebat için arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugün yapılan duyuruyla birlikte Zonguldak Ereğli afet bölgesi ilan edildi.

170320211926277239110-bsme-cover.jpg

VALİ DAVUT GÜL'DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji kaynaklarından gelen paylaşımlara göre, ülkemizde yüksek kesimlere kar yağışı bekleniyor. Yaklaşık olarak 16 milyon vatandaşın yaşadığı İstanbul için de kar yağışı uyarıları yapılırken, İstanbul Valisi Davut Gül'den açıklama geldi.

Açıklamasında 26 Eylül'ü işaret eden vali kar yağışı beklediğini duyurdu. Kar yağışı beklentisinin ardından kışlık lastik uygulaması 25 Kasım tarihine çekilerek, pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu.

f-hpwfhxeaamlsy.jpg

BOMBA SİKLON UYARISI

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Hava Forum, hafta sonunu işaret ederek "Bomba Siklon" uyarısında bulundu. Hava şartlarının risk barındırdığını belirten meteoroloji sayfası, "Cumartesi gecesi ve pazar sabahı için Türkiye'ye doğru yaklaşan bir "Bomba Siklon" riski var. Bomba siklon, basıncın 24 saatte en az 24 milibar düştüğü siklonlara denir. Ani basınç düşümüyle birlikte siklonun hızla kuvvetlenmesi olayıdır. Bomba siklon, kısa sürede sert meteorolojik hadiselere neden olur. Bu hafta sonunun gündemi yine yıkıcı bir fırtına ve yağış olabilir.” açıklamasını yaptı.

728xauto-1.webp1080xauto-1.webp1080xauto-2.webp1080xauto-3.webp1080xauto-4.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN