Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyene oy vermeyin

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyene oy vermeyin

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de düzenlenen iftar programına katıldı. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında "Sakın ola ki bu 14 Mayıs’ta benim işim yoğun, sandığa gitmeyeyim demeyin. Sandığa gidin oyunuzu kullanın. Tek istediğim bir şey var. Elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın. Defalarca söyledim, bir daha ifade edeyim, kul hakkı yiyene oy vermeyin." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmasında "Sakın ola ki bu 14 Mayıs’ta benim işim yoğun, sandığa gitmeyeyim demeyin. Sandığa gidin oyunuzu kullanın. Tek istediğim bir şey var. Elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın. Defalarca söyledim, bir daha ifade edeyim, kul hakkı yiyene oy vermeyin. Kul hakkı yemek en büyük günahsa, yüce yaratan öyle der ‘en büyük günahtır’ diye. O büyük günahı işleyenlere oy vermeyin. Çünkü kul hakkı yemek, bir kişinin hakkını yemek en büyük günahsa, o günaha aracı olanlar, o günahı işleyenleri bizim biraz uzakta tutmamız lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"HERKESİN İNANCINA, YAŞAM TARZINA SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ"

Çok kamplaştık, kavga eder noktaya geldik. Birbirimizin kimliklerini, inançlarını sorgulamaya başladık. Türkiye’nin buradan çıkması lazım. Herkesin kimliğine, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız. Dolayısıyla bizim sorunumuz eğer bir gencimiz işsizse, iş bulamıyorsa siyasetin görevi o sorunu çözmektir. Biz bunları yaptığımız zaman daha hoşgörülü, dayanışma kültürü gelişmiş, acıları paylaşan, sevinçleri paylaşan güzel bir toplumu inşa etmiş oluruz.

"KUL HAKKI YİYENE OY VERMEYİN"

Sizlerden bunu istiyorum. Sakın ola ki bu 14 Mayıs’ta benim işim yoğun, sandığa gitmeyeyim demeyin. Sandığa gidin oyunuzu kullanın. Tek istediğim bir şey var. Elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın. Defalarca söyledim, bir daha ifade edeyim, kul hakkı yiyene oy vermeyin. Kul hakkı yemek en büyük günahsa, yüce yaratan öyle der ‘en büyük günahtır’ diye. O büyük günahı işleyenlere oy vermeyin. Çünkü kul hakkı yemek, bir kişinin hakkını yemek en büyük günahsa o günaha aracı olanları, o günahı işleyenleri bizim biraz uzakta tutmamız lazım.

"BİR KURUŞ BİLE ALMADAN, SOSYAL DEVLETİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Bunu niye söylüyorum, nedeni şu. Sizler de Çanakkale’de bir daire, dükkân alırken gidiyorsunuz tapuda tek imza atıyorsunuz ve alıyorsunuz. Ama o dükkân veya daire satılmadan önce 43 kişi imza atıyor 23 ayrı belgeye. Hepsi kamu görevlisi, mimarı, mühendisi, jeofizik mühendisi var. Hepsi imza atıyorlar, bina sağlamdır diye. Ben de vatandaş olarak; mimar, mühendis değilim, devlet demiş ki şu yönetmeliğe göre yapıldı, her şey tastamam yerinde, ben de gidiyorum tapuda imzamı atıyorum. Devlet diyor ki bu bina, dükkân sağlamdır, ben de gidip alıyorum. Sonra bina yıkılırsa dükkânı alan, daireyi alan kişiye ait değildir, sorumluluk Anayasa’ya göre eksik yapan, denetlemeyen yönetimdedir. O çerçevede, depremzede kardeşlerime sözüm var, görecekler dükkanlarını, evlerini yapacağız, hepsini teslim edeceğiz, bir kuruş bile almadan, sosyal devletin gereğini yerine getireceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN