EYT'den emekli maaşı alacaklara kritik uyarı: Devlet bu parayı geri ister!

EYT'den emekli maaşı alacaklara kritik uyarı: Devlet bu parayı geri ister!

EYT'ye başvuran kişi sayısı 1,5 milyonu geçerken, SGK merkezlerindeki yoğunluk devam ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Devlet, 'Senin aylığında hata yaptık' derse bu parayı geri ister. Bu 3, 5 veya 7 sonra da ortaya çıkabilir" diyerek EYT'lilere uyarılarda bulundu. İşte EYT son dakika haberi...

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) yaklaşık 5 milyon çalışan için yapılan kanun düzenlemesi, 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mart ayında emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurmu'na (SGK) başvuran yüz binlerce çalışan, ilk aylıklarını almak için bekliyor. Maaş bağlama işlemi biten birçok emekliye ise nisan ayı içerisinde fark ödemeleri de yapılıyor. Ancak SGK uzmanları binlerce EYT'linin emekliliğinin bozulabileceği uyarısında bulundu.

eyt-sgk-randevu.jpg

DOSYALARINIZI KONTROL EDİN, HATA OLABİLİR

Show TV ana haber bülteninde yayınlanan habere göre, SGK uzmanları da yaşanan yoğunluk nedeniyle işlemlerin hızlı yapıldığı için hataya davetiye çıkartıldığına dikkat çekti. SGK kaynaklarına göre, işlemlerin hızlandırılması için uzman olmayan personele de 1 günlük eğitimle dosya inceleme işi verildi.

Bunun da dosyaların yanlış incelenmesine neden olabileceği belirtildi. EYT dosyaların uzman gözüyle incelendiğinde yanlışlıkla emekli edilmiş çok kişi çıkabileceği, Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR arasında geçiş yapmış kişilerinde dosyalarında da hatalar olabileceği uyarısında bulunuldu.

2023/01/17/ozgur-erdursun-eyt-yorumlari.jpg
Özgür Erdursun

"ÜZERLERİNDE ÇOK BÜYÜK BASKI VAR"

EYT sürecinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Çok aceleye geldi bu iş. Memurların suçu günahı yok, üzerlerinde çok büyük baskı var" dedi.

İki türlü hata olabileceğini belirten Erdursun, "Emekli aylığı hesaplama sisteminde de hata olabilir bu hata telafi edilebilir. Devlet, 'Senin aylığında bir hata yaptık' derse faizsiz olarak 24 ayda geri ödemeli bu parayı ister. Böyle hatalar olacak. Daha sonra emekli olup aylık alan kişilere 3, 5 veya 7 yıl sonra SGK diyecek ki siz emekli oldunuz ancak emekli olamazsanız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN