Yeni evlenecek çiftlere faizsiz, uzun vadeli evlilik kredisi! Şartlar belli oldu

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz, uzun vadeli evlilik kredisi! Şartlar belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlilikleri teşvik etmek amacıyla 150 bin TL faizsiz 'evlilik kredisi' vereceklerini duyurdu. Uygun ödeme koşullarına sahip evlilik kredisi, yeni kurulacak 'Aile ve Gençlik Bankası' tarafından verilecek. Peki, evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? Evlilik kredisini kimler alabilir? Evlilik kredisi başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Son 10 yılda evlenme oranlarında düşüş yaşanıyor. Hem değişen hayat tarzları, hem de artan hayat pahalılığı, gençleri evlilikten uzaklaştırdı. Evlenme yaşı 30'lara yaklaşırken, son 2 yıldır yaşanan ekonomik kriz, geçim sıkıntısı yaşanmasına neden oluyor. Bir çiftin ev kurma maliyeti bugün yüz bin liraları aşmış durumda.

EVLİLİK KREDİSİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçim öncesi, AK Parti'nin ekonomik vaatlerini duyurdu. AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini açıkladı

Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir" dedi.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Erdoğan, evlilik kredisinin 150 bin TL tutarında, 24 ay geri ödemesiz, 48 ay vadeli olacağını söyledi.

Erdoğan öte yandan; yükseköğrenim öğrencilerine yönelik cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti, çocuğu olan kadınlara erken emeklilik, üniversite öğrencilerine ücretsiz 10 GB internet ve yurt dışından getirilen otomobillere yönelik sınırların büyük oranda düşürülmesine yönelik vaatlerde bulundu.

Erdoğan, hane geliri asgari ücretin altında olan ailelere Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı bağlanacağını söyledi.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

150 bin TL evlilik kredisinin yeni kurulacak kamu bankası 'Aile ve Gençlik Bankası' tarafından verileceğini kaydeden Erdoğan, "Gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız" ifadelerini kullandı.

'AİLE KORUMA KALKANI' GELİYOR

Erdoğan'ın ailelere yönelik diğer vaatleri ise şöyle:

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında; ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecek.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GÜVENCESİ VERİLECEK

Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız.

ÖĞRENCİLERE KREDİ VE BURS İMKANI

Müracaat eden her öğrenciye öğrenim kredisi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ise burs imkanı sağlamaya, bu kapsamda aktarılan kaynakları artırarak devam edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN