Tuğçe'nin katilinden akılalmaz savunma: Vedalaşmaya giderken yanıma ekmek bıçağı aldım

Tuğçe'nin katilinden akılalmaz savunma: Vedalaşmaya giderken yanıma ekmek bıçağı aldım

Eskişehir'de ocak ayında Tuğçe Can'ı (25) 13 kez bıçaklayarak öldüren erkek arkadaşı Onur Kaya (22) duruşmada ilk kez ifade verdi. Tuğçe ile ayrıldığını belirten Kaya, vedalaşmaya giderken, yanına 'ne olur ne olmaz' diye ekmek bıçağı aldığını söyleyerek, "Çok tedirgin olmuş ve paniğe kapılmıştım. Bıçağı rastgele savurdum. Kaç kere savurduğumu bilmiyorum. Kendime geldiğimde Tuğçe yerdeydi" dedi.

Eskişehir'de yaşlı bakım teknikeri olan Tuğçe Can 12 Ocak'ta oturduğu apartmanın girişinde Onur Kaya'nın bıçaklı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından tutuklanan Kaya hakkında kadına karşı, 'Tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ayrıca 'Şantaj' suçlamasıyla da 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

6748612.jpg

İLK KEZ İFADE VERDİ

Cinayet şüphelisi Onur Kaya'nın yargılanmasına bugün başlandı. İki aydır sevgili olan, ayrıldığı Tuğçe Can ile apartmanına vedalaşmak için gittiğini ve yanına evdeki ekmek bıçağını da aldığını anlatan sanık Kaya, "Tuğçe'nin dengesiz davranışları nedeniyle tartıştık. Ben de, evlenmeyi düşünüyorduk ama böyle davranışlar sergilediği için ayrıldım. Osmaniye'deki ailemin yanına dönme kararı aldım. Bunu da mesajla kendisine söyledim. Son kez vedalaşmak için buluşacaktık. Tuğçe'nin evinin önüne gidip apartman girişinde bekledim. Tuğçe aşağı indiğinde benden ayrılmak istemediğini ve Osmaniye'ye gitmemi istemediğini söyledi. Ben de kendisine, dengesiz davranışlar sergilediğini, böyle devam edemeyeceğimizi söyledim. Aramızda bu nedenle tartışma çıktı. Tuğçe, birden sinirlenerek bağırmaya başladı. Dengesiz hareketleri olduğu için ben de vedalaşmaya gelirken, yanıma ne olur ne olmaz diye evdeki ekmek bıçağını almıştım. Çok tedirgin olmuş ve paniğe kapılmıştım. Yanımdaki bıçağı alıp rastgele savurdum. Kaç kere savurduğumu bilmiyorum. Kendimi kaybetmiştim. Kendime geldiğimde Tuğçe yerdeydi. Ne yaptığımın farkına vardım. Tuğçe'nin öldüğünü anladım. Sonrasında çok pişman oldum, oradan eve gittim." diye konuştu.

6748621.jpg

Cinayet şüphelisinin savunması sonrası tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, avukatların beyanlarının ardından sanık Onur Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 5 Mayıs'a erteledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN