Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Partiyi bilgili birikimli birine devredeceğim

Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Partiyi bilgili birikimli birine devredeceğim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, örgüt aday gösterirse genel başkanlığa aday olacağını söylerken, "Neden adaysınız" sorusuna karşı "Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim" dedi. CHP lideri, partide böyle biri olduğunu ama görünür hale gelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz mayıs ayındaki mağlubiyetin ardından ana muhalefet partisinin gündemine "değişim" tartışması gelirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan CHP lideri, örgüt aday gösterirse aday olacağını belirtirken, "Neden adaysınız" sorusuna ise "Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. CHP'nin yüz yıllık birikimini sürdürmemiz lazım. İmbikten süzülen bir birikim" diye yanıt verdi. "En kısa zamanda geminin limana yanaşacağını" belirten CHP lideri, partide böyle biri olduğunu ama görünür hale gelmesi gerektiğini söyledi.

'BAŞKANLIK TEKLİF ETMEDİM'

Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi'nden istifa eden Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman'la yaptığı görüşme ve belediye başkanlığı teklif ettiği için şunları söyledi:

"Ben kimseye bir vaatte bulunmadım. Herkes bir şey söyler. Ben öteden beri kanaat önderleriyle toplanırım. Ağırlıklı olarak CHP'ye oy vermeyenlerden oluşur bu toplantılar. İl başkanı dışında partilileri almam. Toplantı yaklaşık 2-2.5 saat sürer. Onlar her türlü soruyu sorar, ben de yanıt veririm. İstanbul'da da böyle bir toplantı oldu. Elbette orada İl başkanımız vardı, değişik partilerden arkadaşlar da… Başka partilerden yönetici konumunda kişiler bize gelmek istiyorlarsa önce liderini arar, sorarız. Böyle bir şey konuşulmadı. Onların gönlünden geçebilir ama bu konuşulmadı."

'SEÇİLSEYDİM YANIMDA OLACAKLARDI ŞİMDİ KARŞIMDALAR'

Kılıçdaroğlu, olaya üzüldüğünü söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı Kurultay'dan sonra ziyaret edeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Özbey'in sorusu üzerine, "Seçilseydim yanımda olacaklardı evet, şimdi karşımdalar… Kimin haklı olup olmadığını toplumun vicdanına bırakmak lazım" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "diğer partilere 39 milletvekili verme kararının yanlış olduğunu düşünmüyor musunuz" sorusuna "Hayır efendim" yanıtını verdi.

'ÜLKESİNİ SEVEN YERLİKAYA'YA DESTEK VERSİN'

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın uyuşturucu ve çete operasyonları hakkında da, "Yeni İçişleri Bakanı kararlılıkla bu işin üzerine yürüyor. Umarım yürümeye devam eder, o yürekli polislere cesaret verir. Uyuşturucu sorunu milli güvenlik sorununa dönüştü. Bütün sınırlar yol geçen hanına döndü. Bir bakanın tek başına yapabileceği bir şey mi, bilmiyorum. Ülkesini seven herkes Yerlikaya'ya destek versin. Beşli çetelerle de uğraşırsa çok daha mutlu olacağım tabii" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN