Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 1 milyon TL'lik montaj davası: Şehit çocuklarına bağışlanacak

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 1 milyon TL'lik montaj davası: Şehit çocuklarına bağışlanacak

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı açıklama yaparak, montaj video kullandığını itiraf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde 1 milyon liralık tazminat davası açtıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs cumhurbaşkanı seçimleri için verdiği mitinglerde CHP'nin 'Haydi' isimli reklam filmine montaj ile Murat Karayılan'ın eklendiğini itiraf etmişti. İtirafın ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter üzerinden ‘Montajcı, sahtekar’ paylaşımı da gündem olmuştu.

ERDOĞAN KANDİL VİDEOSUNUN MONTAJ OLDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİ

Montaj itirafının ardından Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Twitter'dan açıklama yaparak, Erdoğan aleyhinde 1 milyon liralık dava açtıklarını duyurdu.

Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında 14 Mayıs öncesi düzenlediği mitinglerde CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile Murat Karayılan'ın eklendiğini kabul etmişti. "Kandil'dekilerle video çekimleri var, bunları yayımladılar. Ama montaj ama şu ama bu" diye konuşan Erdoğan'ın sözleri büyük tepki çekmişti.

GELİRİ ŞEHİT ÇOCUKLARINA BAĞIŞLANACAK

Bu itirafların ardından CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan'a 1 milyon TL'lik dava açtıklarını duyurdu.

Gelirin şehit çocuklarına bağışlanacağını ifade eden Çelik'in paylaşımı şöyle:

"Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı gereğince; Türk tarih ve kültürü ile özdeşleşmiş "Mertçe Mücadele" etik değerinden bihaber olan, müfteriliği ise değer olarak benimseyip içselleştirmiş bulunan, montajcıbaşından yani Erdoğan'dan; montaj video sahtekârlıklarının hesabını sormak üzere davamızı açtık!

Ancak bu kez Erdoğan’ın ederini gözetmedik! Kişiliğine biçilen değeri aşarak, 1 Milyon TL miktarlı olarak dava açma yoluna gittik: Şehitlerimizin çocuklarına eğitim bursu olarak dağıtılmak üzere...."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN