Kılıçdaroğlu'ndan İsrail ile Hamas savaşına tepki: Filistin'in hakkının teslim edilmesi lazım

Kılıçdaroğlu'ndan İsrail ile Hamas savaşına tepki: Filistin'in hakkının teslim edilmesi lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris'te katıldığı Yerel Medya Çalıştayı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, İsrail ile Hamas arasında başlayan sıcak teması da değerlendirerek "Savaş olmasını asla istemeyiz. Uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin'in hakkının teslim edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris'te düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı'na katıldı. Kılıçdaroğlu, çalıştayın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını ve İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını bildirmişti. Çok sayıda kişinin yaşamını kaybetmesine ilişkin sosyal medyada ise çeşitli videolar geliyor. Konuya ilişkin CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan ise tepki gecikmedi.

'HEM BARIŞIN SAĞLANMASI HEM DE FİLİSTİN'İN...'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu da bu savaşın olmaması gerektiğine vurgu yaparak İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaya değindi. Kılıçdaroğlu, "Savaş olmasını asla istemeyiz. Uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin'in hakkının teslim edilmesi lazım" diye konuştu.

ABD’nin Türkiye'ye ait bir SİHA’yı Suriye'nin kuzeyinde düşürülmesine ilişkin de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Bir; Türkiye'nin egemenlik haklarına bir başka ülkenin müdahalesini asla doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. İki; Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, bu konuda topluma yeteri kadar aydınlatıcı bilgi vermemiştir. Bu da büyük bir felakettir” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'SİHA' DEĞERLENDİRMESİ

ABD tarafından Türkiye'ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Suriye'nin kuzeyinde düşürülmesine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Bir; Türkiye'nin egemenlik haklarına bir başka ülkenin müdahalesini asla doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. İki; Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, bu konuda topluma yeteri kadar aydınlatıcı bilgi vermemiştir. Bu da büyük bir felakettir.”

'FİLİSTİN ÖTEDEN BERİ HAK ARAYAN BİR ÜLKE'

Gazze Şeridi’nde yaşananlarla ilgili soru üzerine de Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz. Demokratik ölçüler içerisinde uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin'in hakkının teslim edilmesi lazım.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN