Kan stoklarının azaldığını duyurmuştu: Muhalefetten Kızılay'a bağış çağrısı

Kan stoklarının azaldığını duyurmuştu: Muhalefetten Kızılay'a bağış çağrısı

Depremde çadır satışından geç müdahaleye bir dizi eleştirinin hedefinde olan Kızılay, kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü belirterek "Vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz." demişti. Kızılay'ın açıklamalarının ardından muhalefetten bağış çağrısı geldi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, afet bölgesine çadır yardımı yapmak yerine depremden 3 gün sonra Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne 2 bin 50 adet çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay tepkilerin hedefi olmuştu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise Ahbap'a çadır satışıyla ilgili "Yapılan işlemden haberim yoktu. Bana, genel müdürümüze sorsalardı "Göndermeyin derdik." ifadelerini kullanmış "Neden istifa etmediniz?" sorusuna da "İstifa edersek 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir duruma dönüşür." yanıtını vermişti.

Kan stoklarının azaldığını belirten Kızılay, "Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” açıklaması yapmıştı. Kızılay'ın açıklamasının ardından muhalefet, bağış çağrısında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kan bağışı çağrısı geldi. Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkımızı davet ediyorum. Kan verelim." dedi.

KARAMOLLAOĞLU: VATANDAŞLARIMIZI KIZILAY'A KAN VERMEYE DAVET EDİYORUM

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu. Karamollaoğlu, "Kurumlarımızı birlikte güçlendirecek, eksikleri dayanışmayla gidereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı Kızılay'a kan vermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: KİŞİLER GELİP GEÇİCİ, KURUMLAR KALICI

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabı Twitter'dan kan bağışı çağrısında bulundu. Davutoğlu, "Kızılay bu ülkenin en önemli kurumlarından biridir. Kişiler gelip geçici, kurumlar kalıcıdır. Tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum, kan verelim hayat kurtaralım. " şeklinde paylaşım yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN