Kızılay 'Önemli çağrı' notuyla duyurdu: Kan stoklarımız asgari seviyenin altında

Kızılay 'Önemli çağrı' notuyla duyurdu: Kan stoklarımız asgari seviyenin altında

Deprem felaketinin ardından tartışmaların odağında olan Kızılay, kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü açıkladı. 'Önemli çağrı' başlığıyla paylaşılan duyuruda "Vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur" ifadeleri kaydedildi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, bölgeye yardım ulaştırmak yerine Ahbap Derneği'ne çadır sattığı öğrenilen Kızılay ile ilgili tartışmalar sürmeye devam ederken geçtiğimiz günlerde 'kan krizi' de gündeme gelmişti.

Felaketin ardından kan temini sorununa dikkat çekilirken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir önerge sunarak, Kızılay dışında da çözüm üretilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu.

KAN BAĞIŞINA DAVET

Yaşananların ardından bugün Twitter hesabında “Önemli çağrı” başlıklı bir duyuru yayınladı. Kızılay’ın kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğü belirtilen duyuruda şunlar kaydedildi:

Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması, ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN