Kılıçdaroğlu'ndan TV100 ile ‘Sadat’ görüşmesi: 3 çalışan işe geri dönecek

Kılıçdaroğlu'ndan TV100 ile ‘Sadat’ görüşmesi: 3 çalışan işe geri dönecek

TV100'de çıkan SADAT reklamı gündemdeki yerini korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ile görüştü. Kılıçdaroğlu, işten çıkarılan 3 çalışanın işe geri alınmasını istedi. Görüşmenin detaylarını aktaran gazeteci Barış Yarkadaş "Kemal Bey “tv100’ün yayın çizgisini beğeniyoruz, objektif bir çizgisi var. Yaşanan son durum bir talihsizliktir. Bunlara da hiç takılmayın” dediğini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 ekranında 'Haftanın Panaroması' isimli programda Uğur Dündar'a konuk oldu. Program sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısının önüne giderek paramiliter bir kuruluş olmakla ve seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla suçladığı SADAT'ın reklamı yayınlandı.

Kanalın genel yayın yönetmeni reklam biriminin politik gönderileri bilmemesinden kaynaklanan bir hata' olarak açıklama yapmasının ardından SADAT CEO'su Kılıçdaroğlu'nun yayına çıkacağı tarihin bir CHP'li tarafından kendilerine verildiğini iddia ederek bunun 'planlı' bir reklam olduğunu belirtti.

Yaşananların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ile 1 saat 15 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, olayın ardından işten çıkarılan 3 çalışanın işe geri alınmasını istedi. Gazeteci Barış Yarkadaş, işten çıkarılan reklamcıların işe geri döneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması yayını esnasında yayınlanan SADAT alt bant reklamı sonrası yaşanan gelişmeler değerlendirilirken, Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu ve tv100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven'in bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi ve görüşmenin detaylarını anlattı.

"AKILALMAZ BİR YAYINCILIK FIRTINASI KOPARDILAR"

Yarkadaş "Sevindirici bir görüşme oldu. Şu anda da tüm medyanın ilgisinin tv100’de olduğunu, Ece Üner’in haber bültenini, Taksim Meydanı’nda olduğunu biliyorum. 2-3 gün çok haksız bir yayıncılık yaparak bizi tanımalarına rağmen akılalmaz bir yayıncılık fırtınası kopardılar. O fırtınadan dolayı 3 arkadaşımız işinden oldu. Kanal yönetimi cumartesi ve pazar günü olan bitenin yayıncılık kazası olduğunu belirtip 3 kişinin sorumlu görülerek işine son verildiğini açıkladı." dedi.

"3 ARKADAŞIMIZ YARINDAN İTİBAREN İŞLERİNE GERİ DÖNECEK"

"Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven’i Ankara Genel Merkez’deki makamında ağırladı, misafir etti, 1 saat 15 dakikalık bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede en sevindirici yan şu oldu: Sayın Genel Başkan, Gülseven ile görüştüğünde reklam bölümünden 3 arkadaşımızın işsiz kaldığını öğreniyor. Görüşmede sayın Kılıçdaroğlu Necat Bey’e “o 3 arkadaşımızın böyle bir hatadan dolayı işsiz kalmasına benim yüreğim elvermez. Sizi de zora sokmayacaksa lütfen arkadaşlarımızı işe geri alın. Onlarla konuşun, benim selamlarımı da iletin. Lütfen böyle bir şeyden dolayı kimse işsiz kalmasın” diyor. Necat Bey görüşmeden çıktıktan sonra kanalımızın Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer'le konuştu. Reklamcı arkadaşlarımızla da konuştular. Onları da ikna ettiler ve 3 arkadaşımız yarından itibaren işlerine geri dönecek." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: TV100’ÜN YAYIN ÇİZGİSİNİ BEĞENİYORUZ, OBJEKTİF BİR ÇİZGİSİ VAR

Görüşmenin detaylarını aktaran Yarkadaş "Kemal Bey, Necat Bey’e “üç arkadaş işsiz kalmış, yüreğimiz kaldırmadı” diyor. Necat Bey durumu anlatıp tv100’ün yayın çizgisinin ortada olduğunu, tüm gruplara eşit mesafede olduğunu söylüyor. Kemal Bey de “tv100’ün yayın çizgisini beğeniyoruz, objektif bir çizgisi var. Yaşanan son durum bir talihsizliktir. Bunlara da hiç takılmayın” demiş. Kemal Bey, Uğur Dündar’dan da övgüyle bahsetmiş. Ardından Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar’la telefonla görüşmüş.

Kılıçdaroğlu, Uğur Abi’ye “Sizinle cumartesi gecesi katıldığımız program çok beğenildi, çok olumlu dönüşler aldım. Yeni dönemde de programın tekrarını yapalım” demiş. Böylece Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT krizinden sonra Uğur Dündar’la yeni bir program yapacak." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN