Kiracıdan kiralık ev! Ev sahiplerinden çok kazanıyorlar… Şeytanın aklına gelmez

Kiracıdan kiralık ev! Ev sahiplerinden çok kazanıyorlar… Şeytanın aklına gelmez

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların üzerine kira fiyatlarındaki yükselişler devam ediyor. Kiralık ev talebinin yüksek olmasından da kaynaklanan bu yükseliş şeytanın aklına gelmeyecek uyanıklığa sebep oldu. Polis bile karşılaştığı durumun karşısında şaşkınlığını gizleyemezken o evlerdeki kiracılar geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. İşte tüm detaylar...

Kira fiyatlarının uçmasıyla birlikte denetlemelerde artış gösteriyor. Yükselen ev fiyatlarının sonucunda artan kiralık ev talepleri fiyatları yukarı çekti. Fakat bu durum bazı uyanıkların fırsata çevirmesine neden oldu.

KİRACIDAN KİRALIK EV

Kiralık evleri tutan kişilerin yeniden başkalarına kiraladıkları ortaya çıktı. Fatih Kaymakamlığı Günübirlik Kiralanan Yerler Denetim Komisyonu yetkilileri tarafından yapılan denetimde ağızlar açık kaldı. Denetim esnasında 3 katlı bir apartmanın kayıtsız günü birlik ev olarak kullanılmasının ardından yaşananlar hayret vericiydi.

Bina sakinleri Ürdün, Rusya ve Azerbaycan'lı kişilerden oluşurken internette bulunan uygulamadan kiralanan ev fiyatları 20 - 60 euro arasında değişkenlik gösteriyordu. Evleri mühürlenen kişiler geceyi sokakta geçirdi.

tekirdag-da-ise-gitmeyen-hemsire-evinde-olu-15563782-484-amp.jpg

GÜNÜBİRLİK EV İHBARI NASIL YAPILIR?

Kiralık ev taleplerinde yaşanan yükseliş ile birlikte vergi tarafında kayıplar meydana geliyor. Kiralama sistemine olan ilginin artmasıyla kazançlardan ek vergi ya da gelir vergisi alınmazken sadece KDV alınıyor. Bu durumda ise vergi kaybı giderek büyüyor.

Günübirlik ev kiralarında yapılan denetleme tüm hızıyla devam ederken farklı bölgelerde de kayıtsız günübirlik ev hizmetleri verildiğine dair ihbarlar geliyor. Günübirlik ev şikayetinde bulunmak için 453 14 53 numarasını tuşlayarak, ihbarda bulunabilirsiniz.

indir-uim0.jpg

KAYITSIZ EVLER MÜHÜRLENİYOR

Fatih Kaymakamlığı'na bağlı olan Günübirlik Kiralanan Yerler Denetim Komisyonu yetkilileri tarafından çalışmalar devam ediyor. Günübirlik ev ihbarlarının gelmesi üzerine adreslere giden yetkililer inceleme sonucunda kayıtsız olan evleri tespit ediyor.

Kayıtsız hizmet veren evler ise Emniyet ve Maliye yetkilileri tarafından cezaya maruz kalırken, Zabıta personeli tarafından da mühür vuruluyor. 2022 yılında gelen ihbar sayısı 3 bin 466 olarak belirtiliyor. İhbarların gelmesiyle birlikte 2499 yer kayıtsız olmak şartıyla mühürlendi. 2023 yılında ise 540 ihbar yapılırken 143 ev mühürlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN